Najnovije

"OMILJENI PREDSEDNIK" VOLI DIKTATORE: Analizirali su Trampove tvitove i došli do bizarnih saznanja!

Gotovo da ne prođe dan da se američki predsednik ne oglasi na Tviteru. "NJujork tajms" je navodno analizirao sve dosadašnje tvitove Donalda Trampa, u čemu su im pomogli i intervjui s ljudima iz Bele kuće, kao i s bivšim zaposlenima na Tviteru.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

Rezultat je članak pod naslovom: “Kako je Tramp promenio predsedničku funkciju u više od 11.000 tvitova”, koji je list objavio na svom sajtu. Ovo su neka od saznanja do kojih su došli:

1. U više od polovine tvitova Tramp napada sve i svakoga

Na meti njegovih napada su politički protivnici, istraga o ruskom mešanju u američke izbore 2016, Federalne rezerve, TV-emisije i voditelji, bivši članovi administracije i osnivač Amazona DŽefa Bezosa.

2. Vladini zvaničnici su predlagali da se Trampovi tvitovi objavljuju 15 minuta nakon što pritisne "ENTER"

Anonimni izvori iz Tvitera tvrde da su savetnici američkog predsednika tražili uvođenje privremenog moratorijuma na njegove tvitove, kao i da se na samom početku njegovog mandata razmatrali mogućnost da se tvitovi objavljuju sa zakašnjenjem od 15 minuta kako bi imali vremena da intervenišu. Brzo su, međutim, odustali od toga, strahujući od mogućih posledica ukoliko mediji ili sam Tramp za to saznaju.

3. Trampovi tvitovi deluju kao da ih niko ne kontroliše - zato što i jeste tako

Analize pokazuju da je Tramp najaktivniji na mreži rano ujutru, pre nego što njegovi savetnici dođu na posao tako da ne mogu da ga nadziru. Navodno “retko tvituje pred drugima... zato što ne voli da nosi naočare za čitanje koje su mu potrebne da bi video slova na ekranu”. Radije diktira tvitove svom direktoru za društvene mreže Denu Skavinu, koji sedi u prostoriji pored Ovalne sale, tako da može da ga čuje. Ponekad i Skavino predlaže Trampu tvitove, koje štampa i veoma krupnim slovima označava sa “oštro”, “umereno” i “blago”. Nakon toga ih predsednik odobrava.

4. Intervjui sa bivšim zaposlenima n Tviteru potvrđuju da je Trampov nalog često izvor tenzija u kompaniji

- Ponašanje gospodina Trampa na mreži bilo je gotovo svakodnevno tema na sastancima - navodi se u članku, uz komentar da je njegov nalog “često imao više klikova” nego bilo koji drugi nalog na svetu.

5. Strane obaveštajne službe nastoje da privuku njegovu pažnju

Tviter kanali povezani s državnim propagandnim kampanjama u Kini, Iranu i Rusiji uputili su hiljade postova Trampu, prenosi list. Kanali navodno često šire teorije zavere i podržavaju politiku republikanca. Sa jednog od takvih naloga navodno je primio post sledeće sadržine: “Volimo Vas, gospodine predsedniče!”, a Tramp ga je retvitovao.

6. Gramatičke i pravopisne greške su namerne

Iako Skavino sastavlja neke od Trampovih poruka, gramatičke i pravopisne greške na njegovom nalogu često izazivaju podsmeh, istina je, međutim, da ih njegovo osoblje vidi kao ključni faktor zbog koga uživa simpatije.

- Tim gospodina Trampa uveren je da njegov nedoterani način izražavanja, loša interpunkcija i nedostak šlifa doprinose njegovoj autentičnosti - piše list.

7. “Omiljeni predsednik” voli diktatore

Pošto je pročitao doslovno sve Trampove tvitove, “NJujork tajms” došao je do sledećih rezultatata: u više od 11.000 tvitova Tramp se 183 puta hvalio sopstvenom veličinom ili oduševljenjem publike na mitinzima, 570 puta je napadao imigrante, 132 puta hvalio diktatore i 36 puta proglasio informativne medije “narodnim neprijateljem”. Šesnaest puta je sebe opisao kao “omiljenog predsednika”.

Pročitajte OVDE   koje to ostrvo može da pobije pola sveta.

Izvor:  Blic/ Mashable. com/ stern. de

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA