Najnovije

RUSIJA STEŽE ARKTIČKU PESNICU, MOĆNA ZVER NAM JE PRED VRATIMA! Danci digli uzbunu, novo rusko vojno čudo ime je glavna briga (VIDEO)

Danski list „Berlingske“ visoko je ocenio napore Rusije na Arktiku i nazvao veliki patrolni brod ledene klase „Ivan Papanjin“ „novom pesnicom“ Moskve u regionu.

Ruski brod na Arktiku (Foto: RIA)

Novinar Piter Supli Benson primetio je da je vest o porinuću vojnog broda u Sankt Peterburgu izazvala veliki odjek u svetu. On je naglasio da se radi o jedinstvenom ledolomcu, koji je naoružan ne samo topovima, već i raketama koje mogu biti iskorišćene za gađanja kako drugih brodova, tako i protivničkih pozicija na obali.

U članku je ukazano da dužina „Ivana Papanjina“ iznosi 114 metara, a deplasman 8.500 tona. Ledolomac će dobiti krstareće rakete „kalibar“, čiji domet je veći od 200 kilometara. Kako se pretpostavlja, u arsenalu tih ledolomaca će biti osam „kalibara“.

Autor članka je zabrinut zbog toga što Danska investira premalo sredstava za Arktik i Grenland i tako zaostaje za Rusijom, koja u isto vreme pravi nove ledolomce.

Veliki patrolni brod ledene klase „Ivan Papanjin“, koji je napravio Centralni pomorski konstruktorski biro „Almaz“, objedinjuje funkcije remorkera, patrolnog broda i ledolomca. Projekat pripada novim generacijama brodova Ratne mornarice Rusije.

Pentagon ima mašinu koja ljude prepoznaje po otkucajima srca! Koronarni potpis svakog čoveka je jedinstven, sledi totalna kontrola. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA