Najnovije

PUTIN ZAGRMEO U MEDITERANU! ŽESTOK ODGOVOR RUSIJE: Tuku topovi na obalama Sirije, Ameri preplašeni - zaustavili brodove! (VIDEO)

Nekoliko snažnih eksplozija moglo se čuti u sirijskoj obalnoj provinciji Tartus, danas, kada je ruska mornarica izvodila velike vežbe u istočnom Mediteranu. Prema jednom izvoru iz Tartusa, ruska mornarica je vodila vežbe sa sirijskom vojskom, dodajući da se oni ne bave prisustvom dva nosača aviona SAD u mediteranskim vodama.

Ruska vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Ranije ove nedelje, dva nosača aviona SAD, sa američkim ambasadorom DŽonom Hantsmanom, uplovila su u Mediteran kao pokazatelj pokazivanja snage Rusima.

- Kada imate 200.000 tona diplomatije koja krstari Mediteranom - to je ono što ja nazivam diplomatijom, ovo je diplomatija koja se kreće napred - ništa drugo ne treba reći - rekao je Hantsman za Si-En-En. 

Hantsman je na brodu “Abraham Linkoln”, koji je prvi put u Sredozemnom moru. Američki ambasador navodno pokušava da pošalje poruku Rusima o njihovom ponašanju, jer su njihove intervencije u Ukrajini, Siriji, Libiji i Venecueli uznemirile Vašington.

Iako je Moskva dugo kritikovala prisustvo američke vojske u blizini svojih granica kao neprijateljski potez koji je još više zaoštrio loše odnose između dve zemlje, Hantsman je tvrdio da su takvi vojni manevri nekako neophodan preduslov za ublažavanje napetosti s Moskvom.

- Imate svo poverenje koje vam je potrebno da sednete i pokušate da pronađete rešenja za probleme koji su nas sada već godinama delili - rekao je on.

Svaka napadačka grupa flote SAD sastoji se od nekoliko brodova na čelu sa nosačima aviona i desetinama aviona. Na vežbama učestvuje ukupno 10 brodova, 130 aviona i 9.000 mornara i marinaca.

Božije čudo! Svet je u neverici. Pogledajte OVDE šta se desilo u UAE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA