Najnovije

OSMANI NEĆE DA SLUŠA AMERE: Nema govora o razmeni teritorija sa Srbijom iako to SAD zahtevaju!

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova Vjosa Osmani izjavila je da ideja o razmeni teritorija sa Srbijom predstavlja presedan za čitav region i da se o njoj neće razgovarati, iako to SAD zahtevaju.

Vjosa Osmani (Foto: Jutjub)

“Srbija ne treba da bude nagrađena kosovskom zemljom za zločine koje je počinila, počevši od genocida, zločina protiv čovečnosti. Nema ničeg pragmatičnog u razmeni teritorije, jer bi to dovelo do raseljavanja stanovništva, što bi moglo rezultirati raseljavanjem koje može izgledati da je mirnim putem, ali zapravo je zločin”, napomenula je Osmani, prenosi Kljan Kosova.

Postoje mnogi problemi jer se stvara presedan zato što države koje su počinile genocid mogu biti nagrađene teritorijom, podvukla je potpredsednica DSK.

“Kada su Kosovo i Srbija ušli u dijalog, bilo je obećanja da će koraci koje će preduzeti imati koristi od EU, a ne dobiti nešto od Kosova. To bi postavljalo presedan u regionu. Ne bi se završilo sa Kosovom, nastavilo bi se sa Severnom Makedonijom, s Crnom Gorom, do država poput Mađarske”, upozorila je ona.

Sastanak Vučića i Tačija izazvao negodovanje u Nemačkoj! Više o tome OVDE.

Izvor: Kosovo Onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA