Najnovije

GOTOVO JE, MI SMO OVDE ZAVRŠILI! Putin otkrio stvarne ciljeve dolaska Rusa u Siriju: Sve je završeno, mi idemo kući!

Rusija je ispunila zadatke koje je postavila za vojnu operaciju u Siriji, rekao je u četvrtak ruski predsednik Vladimir Putin novinarima nakon samita BRIKS.

Ruska vojska u Siriji (Foto: mil. ru)

 

„Kada je reč o sopstvenim interesima Rusije, oni pre svega leže u sprečavanju mnogih obučenih i pripremljenih militanata sa borbenim iskustvom da prođu na rusku teritoriju.

U tom smislu, ne možemo reći da smo 100% rešili zadatke, ali generalno smo uspeli. Ispunili smo zadatak koji smo postavili za sebe u Siriji “, rekao je Putin. 

Nakon što su sirijski graničari stacionirani na sirijsko-turskoj granici, postalo je više informacija o tome ko ostaje u kampovima, dodao je. „Znamo da postoje stotine militanata koji su došli iz Rusije, nekoliko hiljada iz zemalja ZND-a (Zajednice nezavisnih država-bivše članice SSSR). A koliko ih je uništeno? Ne manje od toga, možda čak i više “, naglasio je.

Putin je podsetio da je nakon što je Rusija aktivno podržala legitimnu vladu u Damasku 90% teritorije zemlje oslobođeno od terorista. „Ne samo oslobođeni, već i vraćeni pod kontrolu legitimne vlade. Postigli smo ono što smo imali za cilj ", primetio je.

Ruski lider je dodao da su američka vlada i predsednik Donald Tramp takođe doprineli borbi protiv terorizma u Siriji, ali će nepristrasni posmatrači moći da prepoznaju ulogu Rusije u ovom procesu. „Kada je u pitanju doprinos SAD u borbi protiv terorizma u Siriji, oni su dali svoj doprinos. To bi trebali prepoznati, kao i doprinos predsednika Trampa.

Međutim, pre nego što je Rusija došla i aktivno učestvovala u tome, međunarodna koalicija nije postigla neke značajnije rezultate u nekoliko godina ", rekao je.

Američki bombarderi kruže oko ruskih baza! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA