Najnovije

TRAMP UZVRAĆA UDARAC: Bela kuća objavila transkript razgovora sa Zelenskim, nije ono što su svi očekivali! (VIDEO)

Uoči drugog saslušanja o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa u petak na Kapitol Hilu, Bela kuća je objavila transkript iz prvog telefonskog poziva predsednika Donalda Trampa i ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Vladimir Zelenski i Donald Tramp (Foto: Flickr)

Kratak razgovor je obavljen je u aprilu 2019., neposredno nakon što je Zelenski pobedio na izborima. To je bilo mesecima pre drugog poziva sa Zelenskim, 25. jula, zbog čega je predsednik parlamenta Nensi Pelozi i predsednik Odbora za obaveštajne službe Adam Šif pokrenuli istragu o impičentu.

Tokom razgovora, lideri su čestitali jedan drugom na izbornoj pobedi. Zelenski je pozvao Trampa na njegovu inauguraciju, na šta je Tramp rekao da će razmotriti. Tramp je tada rekao da će američki predstavnik biti poslat ako ne bude mogao lično da prisustvuje.

Poziv ne sadrži implikacije o bajdenima ili korupciji.

"Takođe bih vas pozvao, ako je moguće, na inauguraciju. Znam koliko ste zauzeti, ali ako je moguće da dođete na ceremoniju inauguracije, to bi bila sjajna, sjajna stvar za vas da budemo s nama tog dana ", rekao je Zelenski.

"Pa to je jako lepo. Pokušaću pa nam recite datum i, u najmanju ruku, imaćemo sjajnog predstavnika. Ili više od Sjedinjenih Država će biti sa vama na taj sjajni dan. Dakle, imaćemo nekoga, barem na veoma, veoma visokom nivou, i oni će biti s vama. Zaista, neverovatan dan za neverovatno postignuće", odgovorio je Tramp.

Putin otkrio stvarne ciljeve dolaska Rusa u Siriju! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA