Najnovije

POLAKO, DOĆI ĆE I ALBANIJA NA RED! Dačić otvoreno o panici u Prištini da bi Edi Rama mogao da povuče priznanje Kosova!

Frku u među Albancima u Prištini i njihov strah da bi premijer Albanije Edi Rama zbog inicijative "mali Šengen" i poboljšanja odnosa sa Srbijom mogao u dogledno vreme da razmotri pitanje povlačenja priznanja takozvanog Kosova, prokomentarisao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji se trenutno nalazi u zvaničnoj poseti Bahreinu.

Dačić (Foto: Jutjub)

Dačića nije iznenadio strah albanskih političara u Prištini...

- Sve je više država koje razmišljaju o povlačenju priznanja Kosova. Polako, doći će i Albanija na red! - rekao je Dačić.

Podsetimo, sa Kosova i Metohije i dalje stižu kritike na račun albanskog premijera Edija Rame zbog podržavanja ideje "malog Šengena", pa je tako analitičar Kim Mehmeti čak ocenio da je Rama, zbog "jačanja albansko-srpskog bratstva", spreman da se odrekne i priznanja nezavisnosti Kosova, kao što su to učinile i neke druge države posle lobiranja Beograda.

Kako navodi Insajderi, Mehmeti je ocenio da je projekat "mini balkanskog Šengena" štetan za nacionalne interese Albanaca.

Prema njegovom mišljenju, takva politika ne pomaže Albancima u Preševu, Albancima na Kosovu niti Albancima u Makedoniji, prenosi Kosovo onlajn.

Reagujući na izjavu Edija Rame, koji je postavio pitanje - kako da se ukine granica Kosova sa Albanijom ako se Srbija tome protivi, Mehmeti je rekao da se Srbija svemu protivi, i nezavisnosti Kosova.

- Odustanimo i od nezavisnosti Kosova. Ispunimo im želju. Kako se stvari odvijaju, uopšte me ne bi čudilo ako bi premijer Albanije jednog dana zarad poboljšanja odnosa i jačanja srpsko-albansko bratstva, ne daj Bože, predložio ukidanje priznanja Kosova - zaključio je Mehmeti.

Sirijska vojska oslobađa strateški autoput M-4! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA