Najnovije

ŠIPTAR SE POTPUNO POGUBIO! TAČI PONOVO LUPETA: Albanci primer verske harmonije! Mi smo dobar primer tolerancije i saradnje?!

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji o religiji u Tirani, izjavio je da je albanska nacija "primer verske harmonije".

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Tači je na konferenciji, održanoj u organizaciji albanskog predsednika, Iljira Mete i Američkog državnog sekretarijata, na temu "Religija kao instrument mira", rekao da se tzv. Kosovo suočilo sa radikalizmom, ali da su prištinske vlasti adekvatno reagovale u tim slučajevima.

Tači smatra da su Albanci dali dobar primer "tolerancije i saradnje", te da, kako je rekao, tokom poslednjih sukoba na KiM vera nije bila uključena.

"Nastavili smo tradiciju tzv. Kosova kada nije bilo međuverskih sukoba. Verski lideri na KiM stvorili su mostove saradnje. Tako oni šalju poruku tolerancije i suživota", rekao je Tači.

Danas, dodao je, tzv. Kosovo nastavlja da bude aktivan deo borbe protiv terorizma.

Napomenuo je da prištinske vlasti rade na povratku žena i dece sa ratom ugroženih područja Bliskog istoka i dodao da tome posvećuju posebnu pažnju.

Pročitajte OVDE kako su Šiptari krenuli u stvaranje tzv. “velike Albanije”.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA