Najnovije

TURCI PRITISLI OFANZIVOM: Podršku im pružaju auto bombe! Evo gde je eksplodirala još jedna! (VIDEO)

Automobil bomba eksplodirao je 2. novembra u okupiranom gradu Tel Abijad na severu sela Raka, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Ilustracija (Foto: Amn)

Lokalni izvori rekli su da je automobil bomba eksplodirao u blizini benzinske pumpe u gradu, koji se nalazi na sirijsko-turskoj granici.

"Najmanje deset militanata i civila je ubijeno, dok je 21 osoba zadobilo razne rane, od kojih su neke u kritičnom stanju", navodi se u izveštaju monitoring grupe sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Prošle nedelje, Tel Abijad i njegova okolina bili su svedoci niza eksplozija. Većina napada bila je usmerena na sedište Sirijske nacionalne armije (SNA) koje je podržala Turska, a koja je prošlog meseca okupirala grad u okviru mirovnog proleća pod vođstvom Turske.

Kao i obično, opozicioni izvori optužili su Sirijske demokratske snage (SDF) koje su predvodile kurdske vlasti da orkestriraju novi napad. Međutim, dokazi nisu predstavljeni.

Ovi bombaški napadi pokazuju pogoršanje sigurnosne situacije na severoistoku Sirije, što je verovatno rezultat turske vojne ofanzive na region.

Sirijski Kurdi odbijaju da preuzmu kontrolu naftnih bušotina na severoistoku zemlje, što se vidi i u najavi Vašingtona da će zadržati trupe na tom području arapske zemlje.  Pročitajte OVDE    sve detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA