Najnovije

IZRAELCI NAPALI SIRIJSKU VOJSKU I IRANSKU GARDU! Ubedljivo najžešći napad do sada, hitno se oglasio Netanijahu (FOTO/VIDEO)

Izraelske odbrambene snage (IDF) su potvrdile da su njihovi avioni u rano jutro 20. novembra bombardovali sirijsku teritoriju, i tom prilikom je gađano na desetine ciljeva navodnih iranskih proksija u okolini Damaska.

Ilustracija (Foto: iaf.org.il)

Prema njihovim saopštenjima, glavne mete su bile rakete vazduh-vazduh, kao i skladišta municije i druge vojne mete.

Izvori sa lica mesta su potvrdili da su Damaskom odjekivale eksplozije, i da se iznad grada vodila prava vazdušna bitka, a SANA navodi da su sirijske PVO jedinice presrele većinu projektila. Ipak, jedan deo agresorskih raketa je prošao odbranu, i više od 20 detonacija potreslo sirijsku prestonicu.

Većina meta je koncentrisana u blizini međunarodnog aerodroma, gde postoje velika betonska skladišta i bunkeri koji, ako je verovati Izraelcima, služe za distribuciju iranskog oružja Hezbolahu.

Povodom ovog napada se oglasio i izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji je ponovo pripretio da iranske Kuds snage nisu nedodirljive.

- Ponovo kažem svima ko nam želi zlo - povredićemo vas. To smo uradili i večeras protiv vojnih ciljeva iranskih Kuds snaga i sirijske vojske, i naša akcija je samo odgovor na rakete koje su lansirane na Izrael - rekao je Netanijahu.

Da podsetimo, sinoćnjem napadu su prethodili navodni raketni napadi iz Sirije na Izrael, a sve projektile je presreo izraelski PVO sistem "Gvozdena kupola" iznad Golanske visoravni.

Budućnost iračke nafte u rukama Rusije! Ovo je veliki udarac za SAD! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA