Najnovije

TEŽAK KOŠMAR ZA ISLAMSKU DRŽAVU: Asadova vojska likvidirala na desetine džihadista! Žestoke borbe u Homsu!

Sirijska arapska vojska (SAA) već drugi dan zaredom vodi žestoke borbe sa pripadnicima Islamske države kod strateški važnog grada Al-Suknah na istoku sirijske provincije Homs.

Pripadnici SAA su tokom dana vodili žestoku bitku sa borcima ID (Foto: Jutjub)

Kako lokalni mediji prenose izveštaje sa terena, SAA je bila zasuta žestokim napadom pripadnika Islamske države u oblasti Badija Al-Suknah.

Sirijska vojska je žestoko odgovorila na ovaj napad, a onda su se u bitku uključile i Sirijske arapske vazdušne snage (SuAAF).

Jedan vojni izvor je preneo da su sirijski ratni avioni uništile položaje Islamske države na području DŽabal Abu Rajmin. Ovo bombardovanje je omogućilo pripadnicima SAA da krenu u ofanzivu na Al-Suknah.

Prema poslednjim informacijama među borcima SAA ima nekoliko poginulih i ranjenih. Međutim, pripadnici ID su doživeli teške gubitke, pošto imaju na desetine, ako ne i stotine poginulih i ranjenih.

Ova informacija još nije potvrđena, ali lokalni mediji ističu da su borci ID u panici pošto su pretrpeli velike gubitke, a pripadnicima SAA stižu pojačanja sa svih strana.

Pročitajte OVDE kako je SAA počela novu ofanzivu u Idlibu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA