Najnovije

BOJKO BORISOV ZAPRETIO MAKEDONCIMA: Nazovite Bugarsku još jednom fašističkim okupatorom zaboravite na Evropsku uniju!

Bugarski premjer Bojko Borisov upozorio je Severnu Makedoniju da antibugarska regorika u toj zemlji mora biti zabranjena, a svako ko Bugarsku nazove fašističkim okupatorom ne može se nadati podršci i pomoći, prenela je skopska televizija Kanal 5.

Bugarski premjer Bojko Borisov (Foto: gov. bg)

To je, kako se navodi, prvi put nakon francuskog odbijanja da Severna Makedonija dobije datum za otvaranje pristpnih pregovora za članstvo u EU, da zvanicna Sofija podseća na zahteve Bugarske, šta je njihov uslov za članstvo Makedonije u EU.

Borisov je to rekao na marginama kongresa Evropske narodne partije u Zagrebu.

"Anti-bugarska retorika ne samo da mora biti zabranjena, već bi trebalo shvatiti i da ona nije u redu. Nisam im slučajno rekao da kada neki od vas kažu da je Bugarska fašistički okupator, to u Bugarskoj znači da ni zbog toga ne bi trebalo da vam pomognemo na bilo koji način", rekao je Borisov.

Navodi se da se Borisov u Zagrebu sastao sa liderom opozicionog VMRO-DPMNE Hristijanom Mickovskim, kojeg je podsetio na bugarske uslove za jasnu podršku evroatlantskim integracijama Makedonije, kao i na sporazum o prijateljstvu i dobrosusedskim odnosima sa Bugarskom.

"Da li podržavate dobrosusedski sporazum između Bugarske i Makedonije? Veoma je važno znati, da bude jasno, to je demokratija", rekao je Borisov.

Incident na samitu EPP u Zagrebu! Na mestu gde su večerali pojavio se nacistički simbol! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA