Najnovije

SRPSKI FUNKCIONERI NA AFERU RUSKI ŠPIJUN REAGOVALI KRAJNJE AMATERSKI! Prvo treba da se istraži sledeće...

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj izjavio je danas da su srpski funkcioneri u reakciji na aferu „Ruski špijun“ pokazali dozu amaterizma i da se svuda u svetu takvi navodi prvo istraže, pa se tek onda izađe u javnost.

Predsednik Srpske radikalne stranke prof. dr Vojislav Šešelj (Foto: Srpska radikalna stranka)

„Tako se to ne radi. Tako se ne reaguje u svetu. Kada se otkrije takva afera, onda se to prvo istraži. Ako se već pročulo u javnosti, onda je jedina izjava koja se može dati – Nadležni sprovode istragu, bićete obavešteni“, rekao je prof. dr Šešelj na konferenciji za novinare.

Kako je izjavio, oko snimka gde se navodno vidi da ruski agent predaje kesu srpskom oficiru se digla gungula i panika, a još uvek se ništa ne zna.

„Na snimku se vide neke novčanice, uglavnom žute i zelene, bilo ih je desetak, to je otprilike 1.000 evra. Šta se to plaća sa 1.000 evra? Ja bih pomislio da neko kupuje vagon mekinja da nahrani krave“, rekao je prof. dr Šešelj.

On je naveo da se čoveku za koga postoje navodi da je srpski civil ili oficir ne zna ni ime ni prezime, te da je prvo trebalo istražiti ko je taj srpski državljanin i kazniti ga ukoliko je u pitanju vojno lice.

Za predsednika Srpske radikalne stranke ključno je pitanje ko je mogao i ko je snimio navodnog ruskog obaveštajca da razmenjuje kese sa navodno srpskim državljaninom, ako to nije uradila naša kontraobaveštajna služba

„To je mnogo veći problem, jer taj koji je snimao ima jače resurse, bolju organizaciju, bolje je tehnički pripremljen. Kako je taj neko znao da će doći do sastanka?“, upitao je prof. dr Šešelj.

On je upitao i šta radi srpska kontraobaveštajna služba, da li ona samo sporadično otkriva rezultate, navodeći da snimak nije njen rezultat jer funkcioneri negiraju da je to njeno otkriće i dodao da vlast treba time da se bavi i utvrdi ko je to snimio.

Prof. dr Vojislav Šešelj je rekao da izgleda da je u pitanju neki Bugarin, koji već pušta takve stvari, napadajući ruske službe i delujući za račun NATO pakta, čemu se raduju NATO lobisti u Srbiji. Predsednik Srpske radikalne stranke je naznačio da nas Rusija apsolutno ničim ne ugrožava, jer je to velika sila i, ako je to zaista ruski obaveštajac, takva država mora da ima obaveštajnu službu i u prijateljskim i u neprijateljskim državama.

„Uostalom“, rekao je prof. dr Šešelj, „otkad su dosmanlije došle na vlast, u Srbiji deluju i američka i druge zapadnjačke obaveštajne službe. Praktično ne postoje vojne tajne.

Ovakvo ponašanje vlasti je rizično jer dovodi u pitanje odnose sa Rusijom. Evo, čuli smo jutros zvanični, valjda, portparol Kremlja je saopštio da ovo neće remetiti srpsko-ruske odnose, ja se nadam da je tako. Ali, ne smemo se više s tim stvarima igrati. Uvek treba na tas staviti šta je više, a šta je manje vredno, pa dobro odvagati“.

Kakvu brutalnu poruku državi Srbiji je poslao ratni veteran, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA