Najnovije

AMERIKANCI I TURCI NAORUŽALI DO ZUBA TAČIJEVE UBICE! Albanci su dobili najopasnije NATO oružje da prete Srbima!

Vidimo ko sa strane naoružava Albance na Kosovu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i otkrio šta se zaista dešava u južnoj srpskoj pokrajini.

Lažna vojska lažnog Kosova (Foto: mksf-ks.org)

Amerika, ali i Turska uveliko obučavaju i naoružavaju vojnike tzv vojske Kosova. Oprema koju koriste Tačijevi specijalci je sva američka i po svim NATO standardima.

Prema našim saznanjima iz izvora u Prištini Amerikanci su donirali Prištini tridesetak "hamvija", a Turci i Amerikanci obučavaju Albance sa Kosova za pilote helikoptera.

Pre dva meseca SAD su isporučile Albaniji 37 protivminskih oklopnih vozila MRAP "nejvistar makspro".

Vozila je na specijalnoj svečanosti preuzela ministarka odbrane Albanije Olta Hačka, a primopredaji su prisustvovali i načelnik Generalštaba albanske vojske, brigadni general Bardil Količaku i predstavnica Ambasade SAD u Tirani Lejla Mozes.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači najavio je ranije da će oprema, koju će koristiti kosovski vojnici, biti američka.

"Misija i novi mandat kosovskih bezbednosnih snaga usvojeni su u punoj koordinaciji sa SAD. Oprema koju će koristiti vojska biće američka, a i obuka Vojske Kosova biće po američkim standardima", naveo je Tači na svom nalogu na Fejsbuku, nakon što je posetio sedište kompanije "Boing", a prenosi RTK na srpskom jeziku.

On je dodao da je "u najvećoj kompaniji sveta" video njihova dostignuća i razgovarao o mogućnostima saradnje za razvoj kosovskih bezbednosnih snaga i opšte povećanje kapaciteta "odbrane Kosova".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zabrinut po pitanju eventualne destabilizacije i eskalacije sukoba u regionu i da Srbija čini sve da do toga ne dođe, kao i da naša zemlja mora da se naoružava, jer to rade sve zemlje oko nas.

"Ja sam uvek zabrinut i radimo sve da ne dođe do destabilizacije u reigonu. I ova novosadska inicijativa sa Albanijom i Severnom Makedonijom je za nas mnogo važna, jer je to takođe i mirovna i politička inicijativa, ali i ekonomski važna za nas", rekao je Vučić gostujući na Prvoj.

Kaže da se naoružavaju i Bugarska, Rumunija, Mađarska, Hrvatska i druge manje zemlje u skladu sa svojim mogućnostima.

"Vidimo ko sa strane naoružava i Albance na KiM i koje helikoptere trži Crna Gora i sve to pratimo", rekao je predsednik Srbije.

Ako popustimo na Kosmetu, sledi strašan scenario! Više o tome OVDE.

Izvor: Espreso

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA