Najnovije

BAKIR PONOVO PROVOCIRA: U BiH ništa nije srpsko osim Republike Srpske, a ne znam hoće li i to ostati ako...

Bakir Izetbegović, predsednik Stranke demokratske akcije, izjavio je povodom Dana državnosti BiH, koji se obeležava samo u Federaciji BiH, da je ''svaki pedalj" te države zajednički' i da ''ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska''.

Bakir Izetbegović (Foto: Jutjub)

Komentarišući jučerašnju izjavu člana državnog Predsedništva, Milorada Dodika, ''da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša'', preneli su sarajevski mediji.

''Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Dodik nastavi s ovakvim izjavama", rekao je Izetbegović čestitaju ovaj, kako je rekao, veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina, prema njegovim rečima ide u pravom smeru, uz podsećanje da je reč o državi koja postoji hiljadu godina i, kako kaže, postojaće još hiljadu.

U to je, ističe, uveren.

Komentarišući program reformi BiH, Izetbegović je rekao da je tim dokumentom "deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme odbrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti".

"To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar'', rekao je Izetbegović.

Pročitajte OVDE kako NATO stvara raketni arsenal smrti kraj Jadranskog mora.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA