Najnovije

NATO JE KO HITLER! ALI NEĆE JOŠ DUGO HARATI SVETOM! Miloš Šobajić osuo paljbu po Alijansi!

- NATO nije osnovan da bi vojno branio Zapadne zemlje, iako vojna opasnost postoji, već da bi branio prevashodno njihovu ideologiju. Pored toga što služi kao udarna pesnica protiv malih i nezaštićenih država i naroda, na kojima demonstrira svoju silu, NATO svojom vojnom moći svakako štiti ideologiju Zapada- piše Šobajić.

NATO (Foto: nato.ria)

Slikar ističe da je ideološka opasnost osnovni strah, a ne vojna opasnost (koja je ipak prisutna).

- Stanovništvu Zapada je od Drugog svetskog rata, pa sve do danas, prikazivana stalna pretnja od ruske agresije, dugo posle rasformiranog Varšavskog pakta i Sovjetskog Saveza. Zašto se i NATO tada nije ugasio, već uveliko povećao sve vrste pritisaka? Zato što je ideologija morala biti zaštićena uz stalno prisustvo vojne sile- konstatuje Šobajić.

On naglašava da je u cilju sprovođenja kontrole nad umetničkim stvaralaštvom Zapad kreirao NATO-Art, vojnu organizaciju koja će preuzeti kontrolu nad ovim važnim segmentom ljudskog duha. Ta organizacija je, kako piše, zvanično stvorena 1999. godine, a njen upravni odbor je sačinjen od devetnaest članova, koliko ima zemalja članica ovog vojnog saveza. NATO-Art je po njegovom statutu formiran kako bi „sačuvao globalnu sigurnost i stabilnost kroz radove konceptualnih umetnika“, izjavljuju njegovi tvorci.

- Sve je „globalno“, dakle, sve je „sigurno“. I sve je „stabilno“, jer svi misle i rade identično. Nema više one remetilačke i subverzivne umetničke posebnosti, jer „sada smo svi mi umetnici“, tvrde kreatori NATO-Arta. Treba zauvek uništiti mit o čoveku, individualnom stvaraocu- piše Šobajić.

Ovaj metod bi trebao, kako primećuje slavni slikar, da omogući bezbolno funkcionisanje „tomahavk globalizacije“, odnosno unipolarizma, a bilo koje suprotstavljanje ovoj metodi izaziva najoštriju reakciju i odmazdu „tomahavkom“.

- Sve im je dozvoljeno — od agresivnih izjava do bombardovanja. Kažu da su uništili Siriju, Libiju, Irak, Avganistan i Srbiju, kako bi ih spasili od njihovih državnika!? Argument isto toliko nečastan i ciničan, kao Hitlerova tvrdnja da je vodio rat samo zato da bi očistio svet od Jevreja, Slovena i Cigana- ističe Šobajić.

Na kraju teksta on objašnjava da je komanda NATO-Art bataljona 2004. godine odlučila da zvanično ugasi svoju aktivnost.

-Beba koju je rodila postala je odrasla osoba i može bez svog tvorca da hara svetom još izvesno vreme, sve dok bude trajao unipolarizam.

Američka ambasada u Beogradu organizuje spasavanje svojih građana iz naše zemlje? Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA