Najnovije

REPUBLIKA SRPSKA JE TRAJNA ČINJENICA: Linta odbrusio Izetbegoviću!

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Srbije Miodrag Linta poručio je danas predsedniku bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću da je pola Bosne i Hercegovine srpsko i da je to trajna činjenica.

Miodrag Linta (Foto: Jutjub)

- Republika Srpska je država koja ima narod, teritoriju, demokratski izabranu vlast, obeležja, naučne, kulturne, obrazovne i brojne druge institucije. Apsolutna je laž izjava Bakira Izetbegovića da je svaki pedalj Bosne i Hercegovine zajednički i da u BiH nije ništa srpsko osim naziva Republika Srpska - istakao je Linata u saopštenju za javnost.

Bakir Izetbegović izjavio je juče povodom Dana državnosti BiH, koji se obeležava samo u Federaciji BiH, a ne i u RS, da je ''''svaki pedalj" BiH zajednički" i da '''ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska''.

Linta je ocenio da je očigledno da Izetbegović "ne odustaje od politike isključivosti s krajnjim ciljem ukidanja Republike Srpske i svođenja Srba na nacionalnu manjinu i statističku grešku".

- Bakir Izetbegović bi konačno trebao da shvati da samo politika ravnopravnosti, dogovora i poštovanja izvornog Dejtonskog sporazuma može da sačuva Bosnu i Hercegovinu kao državnu zajednicu - istakao je Linta.

Podela Kosova i dalje na stolu? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA