Najnovije

CRNO ZLATO U KANDŽAMA TRGOVINSKOG RATA: Amerika i Kina diktiraju cenu!

Cene nafte su danas pale, drugi dan zaredom, pošto su zvanični podaci pokazali skok zaliha sirove nafte i benzina u SAD, i nakon što je predsednik Donald Tramp potpisao zakon kojim se podržavaju demonstranti u Hong Kongu, raspirivši tenzije u američko-kineskim odnosima.

Donald Tramp i Si Đinping (Foto: Jutjub)

Severnomorska nafta "brent" pojeftinila je za 32 centa ili 0,5 odsto na 63,74 dolara za barel, a američka "laka" nafta (WTI) za 18 centi ili 0,3 odsto na 57,93 dolara za barel, javlja agencija Rojters.

Kina je upozorila danas Sjedinjene Države da će preduzeti "odlučne kontramere" nakon što je Tramp potpisao Zakon o ljudskim pravima u Hong Kongu, koji je usvojio Kongres, a kojim se daje podrška hongkonškim demonstrantima.

Investitori su zabrinuti da bi taj potez mogao dodatno da odloži preliminarni sporazum između SAD i Kine o okončanju njihovog trgovinskog rata, koji je usporio rast globalne ekonomije, a time i potrošnju nafte.

Zalihe sirove nafte u SAD porasle su za 1,6 miliona barela prošle nedelje, dok je proizvodnja porasla na rekordnih 12,9 miliona barela dnevno (bpd), saopštila je američka Uprava za energetske informacije.

Investitori su, takođe, usredsređeni na sastanak koji će iduće nedelje imati članice Organizacije zemalja izvoznica nafte i njeni saveznici, uključujući Rusiju, a koje su, kako podseća Rojters, ograničile svoju proizvodnju kako bi podržale cene nafte.

Turci sa radarima PVO sistema S-400 skenirali F-16! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA