Najnovije

PUKLA NOVA BRUKA U ĆUPRIJI! Božović: Tražimo da medicinskim sestrama predaje doktor medicinskih nauka, a ne veterinar iz SNS

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović zatražio je danas hitnu smenu članova Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju.

Balša Božović (Foto: Jutjub)

On tvrdi da članovi ovog tela odbijaju da ispune zahtev nadležnih organa i izvrše kontrolu kvaliteta u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Božović se zbog toga obratio javnosti.

“Godinu dana nakon što su otpustili osam profesorki iz Ćuprije, stanje je sledeće:

- Medicinskim sestrama ne predaje više doktorka medicinskih nauka, nego veterinar (Ivan Bošnjak visoki funkcioner SNS) čiji je posao da ispituje kvalitet svinjskog mesa nakon štrojenja svinja.

- Aleksandar Martinović nezakonito predaje na predmetu za babice pred praznom učionicom.

- Nezakonita akreditacija master studija samo zato što predaje Vladimir Orlić, član predsedništva SNS-a.

Nacionalno akreditaciono telo odbija da izvrši svoju zakonsku obavezu i sprovede kontrolu kvaliteta u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji gde je bez posla ostalo osam žena da bi se protivzakonito zaposlili funkcioneri SNS.

Republička prosvetna inspekcija utvrdila je brojne nezakonitosti, naložila da se raskinu ugovori sa funkcionerima SNS, ništa se od toga nije desilo, a u međuvremenu dolazi do novih kršenja zakona, novi funkcioneri SNS su našli peti ili šesti posao tamo, a preti se otkazima uzbunjivačima iz te škole.

Nacionalni savet za visoko obrazovanje naložio Akreditacionom telu da sprovede kontrolu kvaliteta još u januaru, a oni su to odbili iako su po zakonu dužni da to urade.

Pošto Nacionalno akreditaciono telo odbija da kontroliše rad ove škole koja je postala siguran izvor prihoda za SNS funkcionere i ne radi svoj posao po zakonu, ja ću u skladu sa zakonom da pokrenem inicijativu za njihovu smenu jer je jedan od uslova za to nesavesno obavljanje posla”, saopštio je Božović.

Pročitajte OVDE šta je novi američki ambasador u Srbiju poručio Aleksandru Vučiću.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA