Najnovije

NOVA PRIŠTINSKA VLADA NA VIDIKU! Kurti i Mustafa se dogovorili: Koalicioni sporazum u ponedeljak, Pacoli u opoziciji

Koalicioni sporazum između Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova biće potpisan u ponedeljak 2. decembra.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Nakon današnjeg sastanka predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i Ise Mustafe iz DSK, saopšteno je da su u potpunosti uskladili program buduće kosovske vlade.

Iz Pokreta Samoopredeljenje je saopšteno da je usklađivanje vladinog programa između Samoopredeljenja i DSK u potpunosti završeno.

Takođe je najavljeno da će odgovornosti za upravljanje biti podeljene narednih dana, "razjašnjenjem stavova i zahteva obe strane".

“U Skupštini sreli su se predsedik Samoopredeljenja Aljbin Kurti i predsednik DSK Isa Mustafa. Sastanak je završen sa 100 odsto usklađivanjem programa upravljanja i dogovorom o svim otvorenim pitanjima. Od dva različita načina vladinog kabineta sa dvanaest ministarstva, koje su ponudili radni timovi naša dva subjekta, Kurti i Mustafa odlučili su se za prvu verziju. Sledeće će biti izabrane odgovornosti u zajedničkom upravljanju, za koje su razjašnjene pozicije i zahtevi. Dakle, tema je otvorena i definisano je načelo rešenja, koje će na kraju biti zaključeno sporazumom u ponedeljak“, saopšteno je iz Samoopredeljenja.

Pacoli najverovatnije ostaje u opoziciji

Alijansa za novo Kosovo do sada nije dobila i ne očekuje nikakvu ponudu o saradnji sa pokretom Samoopredeljenje, koji je pobedio na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra.

Stranka Bedžeta Pacolija će najverovatnije ostati u opoziciji.

Generalni sekretar ANK Fatmir Matoši je rekao da do sada nisu razgovorali sa Samoopredeljenjem.

“Ne, koliko znam, do sada nismo razgovarali sa Samoopredeljenjem. Ako prihvatimo ponudu, sastaćemo se sa njima i razgovarati, ali ne očekujemo tako nešto. Dobro nam je i ovako. Verujemo da će oni brzo stvoriti koaliciju, a mi nastavljamo u opoziciji“, precizirao je Matoši.

Pročitajte OVDE šta sagovornici Dojče velea kažu za Aleksandra Vučića.

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA