Najnovije

AMERIČKI VOJNI KONVOJ NAPADNUT U SIRIJI: Vatru otvorili borci koje podržava Turska!

Američke trupe koje su se kretale prema iračkoj granici napadnute su sa dela teritorije koje drži militantna grupa koju podržava Turska, tvrdi rusko ministarstvo odbrane.

Američka vojska (Foto: Jutjub)

Američki vojnici su se kretali autoputem M4, koji se nalazi paralelno sa turskom granicom, i koji je na delu koji je Turska zauzela tokom svoje ofanzive "Izvor mira" na Kurde, izvestilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

Vatra je otvorena sa teritorije koju kontrolišu proturski borci sirijske nacionalne armije, glasi rusko obaveštenje. Navodi se da niko nije povređen tokom napada.

Razmena vatre se dogodila dok su Amerikanci napuštali Severnu Siriju, gde su se američke jedinice borile zajedno sa Kurdima protiv boraca Islamske države.

Odluka američkog predsednika Donald Tramp da povuče američke trupe naišla je na žestoke kritike tvrdeći da je svojim postupcima dao zeleno svetlo Turcima da napadnu Kurde, koje Turci tretiraju kao teroriste.

Od najave povlačenja, nisu se sve američke jedinice povukle prema Iraku, što pokazuje i današnji napad.

Neke od jedinica su uposlene kako bi čuvale naftna polja širom Sirije, vodeći računa da ostanu u "američkim rukama".

Kako navodi ruska vojska, vojna policija Rusije nastavlja da patrolira rusko-sirijskom granicom po trasama Kamišli, Dejruna-Aga, provincija El Hasaka i Kobani, Šiuh-Faukani, provincija Alep.

Poslednjih 24 sata ruski vojnicm su zabeležili 31 slučaj kršenja režima prekida vatre, militanti su gađali naseljena mesta u provincijama Alep, Latakija, Idlib i Hama.

Ruske nuklearne podmornice mogu neopaženo da stignu do SAD! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA