Najnovije

Pogledajte koliko će povećanje plata dobiti ministri i premijerka!

Zahvaljujući novom povećanju plata u javnom sektoru povišice od osam odsto dobiće i premijerka, ministri, poslanici i ostali visoko pozicionirani u Nemanjinoj 11 i srpskom parlamentu. NJihove novembarske zarade biće u proseku veće za oko 8.000 dinara.

Republička skupština (Foto: Jutjub)

Plata premijerke Ane Brnabić biće veća za oko 10.000 dinara - njena zarada od 118.345 dinara ubuduće će iznositi 127.812 dinara. Potpredsednik Vlade i ministar Ivica Dačić koji je primao 100.581 dinar sada će mesečno inkasirati 108.627, dok će ministar Aleksandar Antić dobiti platu uvećanu za oko 7.000 dinara.

Po osnovu angažovanja u Vladi povišicu između 7.000 i 8.000 dinara dobiće i ministri bez portfelja Slavica Đukić Dejanović i Milan Krkobabić, kao i ministri odbrane Aleksandar Vulin, sporta Vanja Udovičić i kulture Vladan Vukosavljević. NJihova primanja sada će se kretati u rasponu od 95.000 do 103.000 dinara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ne prima ministarsku platu, već mesečnu zaradu od 88.000 dinara ostvaruje kao hirurg u Kliničkom centru Srbije, dok ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, koji se bavi i privatnim biznisom, takođe ne zarađuje kao ministar.

Zaradu u Vladi i Fondu za razvoj gde je član upravnog odbora ne prima ni Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predsedniku Aleksandru Vučiću sa povišicom novembarska zarada će iznositi 144.540 dinara, a plata predsednika Skupštine Maje Gojković biće 115. 632 dinara.

S druge strane, pojedini ministri imaće povećanja zarada po dva osnova - po osnovu ministarske plate i zarade koju ostvaruju na drugom radnom mestu. Tako je ministarka Nela Kuburović i član visokog saveta sudstva i državnog veća tužilaca gde prima naknadu od 14.343 dinara.

Siniša Mali je član Upravnog odbora Fonda za razvoj gde mesečno zarađuje 43.000 dinara. Ministar Rasim LJajić prijavio je prihod od 33.000 dinara u Vladi, ali i prihod od 75.000 dinara na Visokoj strukovnoj školi za preduzetništvo.

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan umesto dosadašnjih 92.378 dinara primaće ubuduće 99.768 dinara, ali je on i član dva upravna odbora - Instituta za tehnologiju mesa i Fonda za razvoj, gde mesečno dobija 42.000, odnosno 44.910 dinara.

Zdravstvu od 10 do 15 odsto

Podsetimo, Vlada je usvojila odluku o povećanju zarada u javnom sektoru od 1. novembra u rasponu od osam do 15 odsto. Najveći rast dobiće medicinske sestre i tehničari - 15 procenata, a zatim i doktori i zaposleni u nauci i kulturi čije povišice će iznositi 10 odsto.

Devet odsto dobili su zaposleni u prosveti, sudije, tužioci, kao i zaposleni u sudovima i tužilaštvima, u ustanovama socijalne zaštite, kao i pripadnici bezbednosnih službi i snaga. Zaposlene u državnoj upravi sleduje povećanje od osam procenata.

Priče o paravojnim formacijama za vreme krvavog građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji i dalje su tema u Srbiji. Opet se prenose priče o Arkanovim tigrovima, Knindžama kapetana Dragana, Mauzeru, Šešeljevcima…   Pročitajte OVDE  sve detalje.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA