Najnovije

PAKLENI PLAN ZA SIRIJU: Oklopna vozila i vojska SAD stižu! (FOTO/VIDEO)

Sjedinjene Države grade dve nove vojne baze u naftnom području Sirije, gde su već raspoređene dodatne trupe i oklopna vozila.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Prema podacima agencije, SAD šalju u oblasti izgradnje od 250 do 300 vojnika i oklopnih vozila, teškog naoružanja i municije.

Ranije je kongresmenka Tulsi Gabar kritikovala politiku američkog lidera Donalda Trampa o oduzimanju naftnih polja Siriji, koja s pravom "pripadaju sirijskom narodu".

Sam Tramp je izjavio da je prisustvo vojske u naftnim područjima neophodno kako bi se sprečilo da militanti preuzmu kontrolu nad ovim područjem.

Prema rečima šefa Pentagona, Marka Espera, američke trupe i  dalje će braniti naftna polja i odgovarati na sve pokušaje drugih strana da preuzmu kontrolu nad njima. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da američke vladine agencije svakog meseca zarađuju preko 30 miliona dolara od proizvodnje nafte u Siriji.

Zauzvrat, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov naglasio je da je održavanje američkog vojnog prisustva u Siriji radi "zaštite naftnih polja" suprotno međunarodnom pravu.

Asadova vojska se odlučila na drastičan potez! Ovo će utvrditi njihovu poziciju na severoistoku Sirije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA