Najnovije

RUSKINJA PREŽIVELA PAKAO U AMERIČKOM ZATVORU: To je bila tortura! Oko mene su bile bubašvabe, ali je tu uvek bio Bog

Ruskinja Marija Butina koja je nedavno puštena iz američkog zatvora u kojem je provela 18 meseci nakon što je osuđena za špijunažu, opisala je svoje zatočeništvo kao "mučenje".

Marija Butina (Foto: Jutjub)

Butina je za američku televiziju Si-Bi-Es rekla da je u prvoj zatvorskoj instituciji u kojoj je bila zatočena u Vašingtonu "sve vrvelo od bubašvaba", kao i da nije bilo "dušeka i ćebadi".

"To je tortura. Nije normalno da jedno ljudsko biće bude zatočeno 23, 20, 22 sata samo sa sobom. Da li zaista mislite da zbog jednog nepopunjenog papira zaslužujete 18 meseci zatočeništva, od toga četiri meseca u samici", kazala je Butina.

Ona je dodala da joj je u svemo pomogla vera u Boga, koji je, kako je rekla, "uvek bio tu".

Butina (30) je uhapšena u Vašingtonu 15. jula 2018, uoči sastanka ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Donalda Trampa u Helsinkiju.

Osuđena je na 18 zatvora pod optužbom da je kao strani agent imala aktivnosti u SAD, a da se pritom prethodno nije u američkom ministarstvu pravde registrovala kao strani agent, u skladu sa zakonima u SAD koji to nalažu.

Moskva je u više navrata od Vašingtona zahtevala njeno puštanje na slobodu, a nakon što joj je zatvorska kazna istekla u oktobru, ona je deportovana u Rusiju.

Pročitajte OVDE kako je britanska vlada pokušala da se oslobodi ruskog gasa.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA