Najnovije

DAVIDOVA PRAĆKA: Izrael razvio sistem koji može da parira ruskom S 400! Moskva brže bolje se dokopala tajnog naoružanja! (VIDEO)

Rusija je u Siriji došla u posed modernizovane izraelske rakete klase zemlja-vazduh, koja je bila lansirana iz raketnog sistema „Davidova praćka“, javljaju mediji.

Davidova praćka (Foto: RIA)

Navodi se da je raketa bila lansirana 23. jula 2018. godine. Sirijske snage su krenule na lice mesta i pronašle praktično neoštećenu raketu. Ona je bila prebačena na rusko-sirijsku vojnu bazu, odakle je bila poslata u Moskvu na dalje istraživanje, piše „Jerusalim post“.

Izraelska vojska je pre dve godine dobila sistem „Davidova praćka“, dok je 23. jula 2018. godine bio prvi put upotrebljen — sistem je aktiviran nakon lansiranja iz Sirije dve rakete „Točka“.

Prema podacima, sistem PVO „Davidova praćka“ nije presreo sirijske rakete koje nisu doletele do Izraela — eksplodirale su na izraelskoj teritoriji. „Davidova praćka“ je lansirala dve rakete, od kojih se jedna sama uništila iznad Golana.

Navodi se da su rakete-presretači „Davidove praćke“ najskuplje na svetu i koristi ih izraelska vojska. Gde su tačno instalirani ovi sistemi — ostaje vojna tajna.

„Davidova praćka“ radi na udaljenosti do 400 kilometara i direktan je konkurent S-400.

Amerika želi da Srbiji uvede sankcije zbog ruskog oružja! Više o tome pročitajte OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA