Najnovije

EMANUELE, SVAKA TI SE POZLATILA! Evo kako je Marija Zaharova odgovorila Makronu!

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da je NATO pao u komu pravim stanjem Severnoatlanske alijanse.

Marija Zaharova (Foto: Jutjub)

“Svaka mu se pozlatila. Istinite reči koje odražavaju trenutno stanje NATO-a. Međutim, postoji jedno “ali”. Kako konkretno Evropa može kontrolisati svoju sudbinu? 20. vek - dva svetska rata, 19. vek i dalje u dubinu vekova - beskrajni lokalni ratovi i „izvoz ideologija“ uz pomoć ognja i mača“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Po njenim rečima, procesi koji su nastali nakon potpisivanja “tačaka Vudra Vilsona“ 1918. godine koji su prošli kroz „kaljenje“ Drugog svetskog rata, koji su se razvili u ekonomsku i političku integraciju Evrope, pomogli su da se izađe na kraj sa glavnim zadacima – da se zaustave beskonačne evropske podele. Oni su doveli do krize identiteta i razvoja.

Podsetimo, francuski lider Emanuel Makron je izjavio da je NATO “pao u komu”, a da Evropljani ne mogu da računaju na vojnu zaštitu SAD.

Pročitajte OVDE šta je Emanuel Makron izjavio o EU, NATO…

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA