Najnovije

SRBIJA I TAKOZVANO KOSOVO NEĆE DOĆI DO DOGOVORA SVE DOK TRAJE TRAMPOV MANDAT: Američki analitičar Server potvrdio!

„Male su šanse da dogovor između Srbije i takozvanog Kosova bude postignut pre kraja mandata predsednika SAD Donalda Trampa 2021“, ocenio je analitičar Danijel Server.

Analitičar Danijel Server (Foto: jutjub)

Server je to rekao na okruglom stolu posvećenom takozvanom Kosovu, novoj vladi, Evropskoj uniji, dijalogu sa Srbijom i budućnosti lažne države, koji je održan na Univerzitetu “DŽon Hopkins”.

On je dodao da je loš svaki sporazum koji krši suverenitet i teritorijalni integritet okupirane srpske pokrajine.

– Dobar je onaj koji omogućava veliku decentralizaciju i samoupravu na lokalnom nivou za srpsku i albansku zajednicu. Za Srbiju je veoma teško da traži od lažne države ono što ne želi da prihvati u Srbiji. Na primer, zagarantovana zastupljenost manjina na takozvanom Kosovu nema ekvivalent u Srbiji, a reciprocitet je jedno od osnovnih pravila diplomatije – rekao je Server.

Predstavnik Samoopredeljenja Haki Abazi rekao je da očekuje da će se nova lažna kosovska vlada suočiti sa nizom izazova, uključujući i sporazum sa Beogradom. Prema njegovim rečima, SAD i EU sve su otvoreniji ka ideji da se vreme za postizanje dogovora ne limitira.

– Nema sumnje da je dijalog potreban. Mislim da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić shvatio da postoji nova realnost na okupiranom Kosovu. Oni imaju vrlo konstruktivnog partnera na kosovskoj strani. Nećemo ponovo otvarati pitanje granica. Ali, ukoliko bude postojala tendencija za sabotažom u tom pogledu,  mislim da će reciprocitet biti naš odgovor, rešenje koje smo videli svuda u svetu i ne vidim da Balkan bude izuzetak – rekao je Abazi.

Otkriveno poreklo Aljbina Kurtija! Više o tome OVDE!

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA