Najnovije

Evo šta su dogovorili Putin, Rohani i Erdogan na "sirijskom samitu" u Ankari! (VIDEO)

Format mirovnih pregovora o Siriji u Astani jedina je međunarodna inicijativa koja je pomogla smanjenju nasilja širom Sirije, poručili su u zajedničkom saopštenju predsednici Rusije Irana i Turske Vladimir Putin, Hasan Rohani i Redžep Tajip Erdogan.

Sastanak u Ankari (Foto: kremlin.ru)

U zajedničkoj izjavi trojice lidera, koji su se sreli u Ankari, naglašava se: „Iran, Turska i Rusija nastaviće da sarađuju sve do potpune likvidacije Islamske države, DŽebhat an-Nusra i drugih terorističkih grupacija u Siriji povezanih sa Al Kaidom“.
Ruski lider je dodatno naglasio: „To je naš strateški cilj jer teroristi ne odustaju od pokušaja da destabilizuju situaciju“.
Erdogan je sa svoje strane upozorio da će njegova armija nastaviti operacije u Siriji ukoliko kurdske snage ne napuste Manbidž. Pritom je precizirao:
„Nećemo se zaustavljati sve dok ne osiguramo bezbednost svih delova Sirije koji su pod kontrolom kurdskih terorista i snaga samoodbrane. Ovo, naravno, prvenstveno uključuje Manbidž“.
Erdogan je posebno naglasio da su Iran, Rusija i Turska zemlje garanti teritorijalne celovitosti Sirije i da su se on, Putin i Rohani dogovorili o nekim „daljim koracima“ za razrešenje sirijske krize, ali nije otkrio nikakve podrobnosti.
Putin, Rohani i Erdogan su se prvi put na ovakav način - na svom „sirijskom samitu“ - sreli u Sočiju 22. novembra prošle godine.
Pročitajte OVDE na šta to upozorava ruski Generalštab a tiče se zemlje u kojoj će početi Svetski rat.
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA