Najnovije

MINISTAR ANTIĆ: Odnosi Srbije i Kine nikad bolji!

Odnosi Srbije i Kine su na istorijski najvišem nivou. Imamo razvijen partnerski odnos dve prijateljske države koji je baziran na međusobnom razumevanju i dugogodišnjoj saradnji, ali, pre svega, u poslednjem periodu i izuzetno snažnom talasu prijateljskog odnosa između predsednika Si Đinpinga i Aleksandra Vučića, rekao je ministar energetike Aleksandar Antić.

Aleksandar Vučić i Si Đinping (Foto: Jutjub)

Delegacija Srbije boravila je u Kini I prema rečima ministra Antića, naša zemlja je imala veoma zapaženo učešće na Međunarodnom sajmu izvoza EXPO u Šangaju. Dodaje da se na svakom koraku bilo vidljivo prijateljstvo dve države I njenih najviših funckionera.

- Srbija je dobrodošla i u političkom i u ekonomskom smislu - ističe Antić.

On kaže da je bila velika čast za Srbiju što je na značajnom međunarodnom formatu premijerka Ana Brnabić govorila na otvaranju EXPO Sajma u društvu predsednika Kine, Francuske, premijera Grčke, i da su na taj način kineski prijatelji pokazali koliko su za njih značajni odnosi sa Srbijom.

Antić je dodao da je održan veliki broj političkih bilateralnih susreta, od kojih je najvažniji razgovor premijerke Brnabić i predsednika Sija. Kineski predsednik je rekao da će lično učiniti da odnosi dve zemlje budu još snažniji i da će prihvatiti poziv Vučića i doći u posetu Srbiji tokom 2020. godine.

Ministar energetike naveo je važne susrete sa predstavnicima bitnih kineskih kompanija,koji će voditi jačanju postojećih ili otvaranju novih perspektiva za saradnju. Jedna od njih je kompanija "Hikvision", u Hangdžouu, koju je srpska delegacija posetila, a koja sarađuje sa kineskom kompanijom Ziđin koja je prisutna u Srbiji.

 - LJud iz "Zinđina" ćemo zamoliti da razgovaramo sa "Hikvision" da razmotre da svoj RND centar otvore u Srbiji – poručio je Antić.

Tači sledeći na listi Haga?! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA