Najnovije

ŠIPTARI U PANICI! STEŽE SE OBRUČ! Tači sledeći na listi Haga?!

U jeku formiranja nove vlade takozvanog Kosova sve više se širi lista komandanata terorističke OVK koje je na saslušanje pozvalo Specijalno tužilaštvo u Hagu, i polako se steže obruč oko predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, bivešeg komandanta ozloglašene Dreničke grupe OVK, piše "Politika".

Hašim Tači (Foto: president-ksgov.net)

List podseća da se već duga lista bivših pripadnika ili osoba povezanih sa OVK koje je pozvao Specijalni sud pre dva dana proširila za još dva imena, tako da su sada na njoj bivši predsednik parlamenta u Prištini Kadri Veselji i šef prištinske obaveštajne službe Špend Mađuni.

"Politika" navodi da se Veselji, kao i ostali iz najužeg kruga komande OVK, dovodi u vezu sa najstrašnijim zločinima iz izveštaja Dika Martija, počinjenim u logorima na severu Albanije, kao i sa Dreničkom grupom, koju je vodio Tači.

S druge strane, Mađuni je, prema navodima prištinskih medija, osumnjičen "samo" za curenje informacija, piše beogradski dnevnik, dodajući da on nije bio član OVK, ali da je podneo ostavku posle haškog poziva.

Pozivom Kadriju Veseljiju sužen je krug oko Hašima Tačija, bivšeg komandanta Dreničke grupe, zvanog "Zmija", ocenjuje "Politika".

Vučić opozvao ambasadora pri NATO! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA