Najnovije

SKANDAL! VANDALI UNIŠTILI SVETINJU U HILANDARU! Posetili srpski manastir pa urezali svoja imena na najsvetijem mestu (FOTO)

U jednoj od najvećih kula unutar Hilandara, pirgu svetog Save, nalazi se kapelica gde se Sveti Sava molio. U istoj kuli nalazi se freska na kojoj su dvojica mladića urezala svoja imena, kao i godinu posete! 

Manastir Hilandar (Foto: Jutjub)

Vernici koji su posetili ovu kulu, primetili su urezana imena i ovaj vandalski čin, fotografisali oskrnavljenu fresku i podelili na društvenim mrežama.

Ubrzo su počeli da se nižu komentari i ostalih korisnika koji su osudili ovakav čin: 

"Svakoga ko ošteti ili uništi istorijsko versko ili kulturno nasleđe, treba oštro kazniti isključivio društveno-korisnim radom na javnom mestu u mestu stanovanja-kraj priče".

"U Hilandar ne može niko da uđe da na pre toga nije najavljen tj. da mu nije odobreno, pošto postoji evidenicija za 2019. pronaći ih, kazniti, podneti prijavu... najstrožije kazniti kako bi poslužili kao primer ubuduće da nikom više ne padne na pamet".

 

 

Kula Svetog Save je prepuna potpisa, nažalost. Naša dinastija gradila je da bi potomci dolazili, a ne grebali freske svojim potpisima. Zabrana + kazna za svakog ko se potpisao.

Pročitajte OVDE kako Aljbin Kurti ucenjuje Srpsku listu.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA