Najnovije

ĐURIĆ SE PRAVDA POSLE SASTANKA SA KURTIJEVIM EKSTREMISTOM: Fotografiju sa šiptarskim teroristom uslikali Veseljijevi ljudi!

Iza fotografije direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marka Đurića, i funkcionera Samoopredeljenja, Đeljalja Svećle stoji PDK Kadrija Veseljija, otkrio je po povratku iz Tirane Đurić.

Marko Đurić (Foto: Jutjub)

Kako objašnjava, svrha fotografije bio je obračun PDK sa LVV.

Đurić je protekla dva dana boravio u Tirani gde je zajedno sa političkim predstavnicima iz regiona prisustvovao okruglom stolu o regionalnoj saradnji. Pored predstavnika Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, na dvodnevnom okruglom stolu prisustvovali su i “predstavnici gotovo svih političkih stranaka iz naše južne pokrajine”.

Za člana predsedništva Samoopredeljenja u čijem društvu je uslikan, Đeljalja Svećlu, direktor Kancelarije za KiM navodi da je ekstreman, ali da je, za razliku od drugih političkih predstavnika sa KiM, ipak prisustvovao takvom događaju.

“Gospodin Svećla je jedan od ekstremnijih albanskih političara, on je tvrdokorni separatista, jedan od najradikalnijih saradnika Aljbina Kurtija, čovek koji se zalaže i za nezavisnost i za najstrašnije mere reciprociteta i sve ostalo, a bio je učesnik tog okruglog stola“, rekao je Đurić.

“PDK Tačija i Veseljija, za razliku od prethodnog sastanka koji je bio u Skoplju u septembru, nije poslao svog predstavnika, ali su, gle čuda, poslali na večeru nekoga da napravi fotografijicu za večerom i onda politička bura koju su iskoristili za svoj unutrašnji obračun sa Samoopredeljenjem da bi pokazali kako su tobože oni licemerni, a ovi su dosledno separatisti“, pojasnio je Đurić.

On naglašava da učesnici skupa nisu razgovarali ni o dijalogu Beograda i Prištine, ni o budućoj vladi, nego se razgovaralo o regionalnoj saradnji i tome kako da se uspostave generalno normalniji odnosi.

“Mislim da je dobro što sam bio tamo. Na kraju krajeva, građani Srbije me plaćaju već sedam i po godina da razgovaram, bio sam preko 200 puta na razgovorima sa separatistima u Briselu i na raznim drugim mestima“, dodao je on.

Pročitajte OVDE kako je Maja Gojković potrošila novac građana na bahaćenje u Švajcarskoj.

Izvor: Kosev/TV Prva

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA