Najnovije

ISPOVEST MAJKE PRETUČENIH MLADIĆA IZ GRAČANICE: Policija je tukla moje sinove ni krive ni dužne

Još uvek su u bolnici, Andrija prima infuzije, Mihajlo nosi "kragnu", bole ga vrat i ruka. Tek juče smo mogli da ih posetimo i vidimo, potom im je određen kućni pritvor do 30 dana, kaže Andrijana Micić, majka mladića.

"Niti su moji Andrija i Mihajlo šta loše uradili, niti isprovocirali policiju da se prema njima tako postupi. Postoji i snimak... Kad su ih zaustavili u Gračanici pisali su im kaznu, Andrija ih je pitao zašto su im kaznu pisali na albanskom, kad i prema kosovskom zakonu imaju pravo da im policija kaznu piše na srpskom. Policajac im je na albanskom rekao da ne zna srpski, drugi policajac je takođe na albanskom dodao: 'Znaš li ti gde živiš, nije ti ovo Srbija'. Andrija je tada u afektu rekao: 'A u p...u m....u' Taj isti policajac se tada vratio, to se takođe vidi na snimku, i na srpskom rekao mom sinu: 'Šta si rekao?' Andrija mu je tada kazao: 'A, sad znaš srpski...' Tada su skočili na Mihajla, Andrija je počeo da viče da Mihajlo ništa nije rekao, mlađeg Mihajla su bacili na zemlju, uhapsili... Na snimku se vidi da je Andrija pao, naravno da je pokušao da zaštiti brata, to bi svako uradio..."

Ovako danas, nekoliko dana pošto je njenim sinovima Andriji i Mihajlu Miciću određen kućni pritvor od 30 dana i pošto ih je policija pretukla u centru Gračanice, jer su tražili da im saobraćajna kazna bude ispisana na srpskom jeziku, za RT Balkan govori majka mladića Andrijana Micić.

"Još uvek su u bolnici, Andrija prima infuzije, Mihajlo nosi kragnu, bole ga vrat i ruka. Tek juče smo mogli da ih posetimo i vidimo pošto im je određen kućni pritvor do 30 dana. Prethodnih dana čuvala ih je policija, strašno je sve ovo što nam se dešava", kaže Andrijana i dodaje:

"Mogu da vam pošaljem snimke sa monitora na kojima se vidi kako Andriji skaču i pritisak i saturacija, Andrija je kao mali imao problem sa astmom, sad ima tahikardije. Mihajlo se malo bolje drži. Andriji je juče skočila glikemija, verovatno zbog stresa. Ne znam kad će ih lekari pustiti kući. Mihajlo ima nagnječenja u vratnom delu, boli ga desna ruka, posledica od bacanja na asfalt. Kad su ga bacali osetio je i bolove u rebrima", priče majka mladića.

Posle svega što se njenim sinovima, porodici dogodila, Andrijana kaže da oseća veliki strah, da se boji šta će se dalje dešavati.

"Strah me je sad, naravno. Mnogo me je strah. Jedino što mogu da garantujem jeste da momci neće da se sele sa Kosova, to su mi rekli kad smo se videli u bolnici, mi nemamo ništa drugo sem ovo ovde na Kosovu. Bojim se šta će biti dalje. Mogu sad da nam natovare svašta. Bili su zakazani protesti u Gračanici, ja nisam htela da se održe. Otkud znam ko šta može reći i šta se može uzeti protiv nas. Sve ovo što se desilo uznemirilo je i komšije i kolege, sve ovde u Gračanici. Sad živim kao zombi, pod sedativima. Sinovi su narednih mesec dana u kućnom pritvoru, tri puta svakog dana obilaziće nas policija, i to će biti veliki stres za nas, ali, to je, na žalost, život nas Srba na Kosovu", svedoči Andrijana.

Premlaćivanje dvojice mladića i krivične prijave za napad na službeno lice uznemirili su srpsku zajednicu u Gračanici. LJudi iz Gračanice sa kojima smo danas razgovarali kažu da narod posebno boli činjenica da gotovo svakodnevno kroz ovu enklavu naiđe poneko vozilo sa Albancima koji uznemiravaju, provociraju meštane, da policija ne reaguje na takve provokacije, ali, da za Srbe važe drugi aršini.

BAJDENA NE ZANIMA ISTINA: Šalje Ukrajinu u propast

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA