Najnovije

NEŠTO NAM GADNO SPREMAJU?! Ameri ucenjuju Srbiju, traže da prekinemo opremanje vojske, a naoružavaju naše komšije (VIDEO)

SAD prete Srbiji sankcijama zbog prisustva ruske vojne opreme u našoj armiji. Vašington i Pentagon su besni zbog mogućnosti da naša zemlja dobije specifične ruske sisteme zahvaljući kojima bi Vojska Srbije postala prejaka za sve koji bi se drznuli da krenu na našu otadžbinu.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs/ Pravda)

Istovremeno, SAD brutalno naoružavaju naše komšije - Makedonce, Hrvate, Milogorce, Bugare, Albance...

Idemo redom! 

Vašington je namenio čak 700 miliona evra za pomoć i opremanje makedonske vojske. Ovo se odnosi na modernizaciju lake pešadije, uključujući i nabavku oklopnih transportera. Planirana je, kako se dodaje, i nabavka višenamenskih helikoptera. 

Hrvatska je dobila oružja, opreme, školovanje i obuku kadrova u vrednosti od najmanje milijardu američkih dolara. "Kockastima" su Ameri dali desetine vozila HMMWV, ali i više stotina MRAP vozila. Tu je i 16 jurišnih helikoptera OH-58D Kajova Varior, a ratnoj mornarici isporučena su podvodna autonomna vozila Remus 100.

Ne izostaje ni naoružavanje "Milogoraca". Od ulaska u NATO Crna Gora je već sklopila dva velika ugovora o kupovini helikoptera i oklopnih vozila od ukupno 66 miliona evra. Reč je o najmanje 67 oklopnjaka, naslednicima popularnih hamera, a stigli su i novi borbeni helikopteri.

Najznačajniji je, svakako, program naoružavanja Bugarske! Komšije su već dobile značjane količine svih vrsta oružja i oruđa, a uskoro će im stići i osam borbenih aviona F 16 Blok 70 Fajting Falkon za šta će Sofija iskeširati čak 1,256 milijardi dolara.

NATO i SAD odavnmo naoružavaju i Albaniju! Poslednja akcija u režiji SAD i NATO je nabavka helikoptera "blek hok" za albansku vojsku. Kad je reč o Albancima, nikako se ne smeju izgubiti iz vida i američke donacije za Šiprate na Kosovu. 

Podsetimo, pre izvesnog vremena pukla je velika afera kada je otkriven brod sa kontejnerom punim najnovijeg naoružanja za potrebe opremanja takozvane kosovske vojske.

Ipak, Vojska Srbije je i dalje dovoljno moćna da odbije svaku agresiju na našu zemlju, a sa novim oružjem i sistemima koje uvodimo u upotrebu, svavka ideja o preoblikovanju Balkana na štetu Srbije unapred je osuđena na propast!

Pogledajte i sedam najmoćnijih armija na Balkanu!

Uhapšen Milan Gurović. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA