Najnovije

PAPA UPOZORIO MILA ĐUKANOVIĆA: Vatikan prozreo pakleni plan Crnogoraca protiv SPC!

"Vatikan se nada da će zakon koji predlaže crnogorska vlada o veroispovesti, a koji se tiče verskih sloboda, biti donet na demokratskim principima jer, u suprotnom, neće biti potvrđen ako se prethodno ne postigne najveća moguća saglasnost svih verskih zajednica u toj državi", poručio je papa Franja u pismu patrijarhu srpskom Irineju.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

U odgovoru na pismo patrijarha srpskog Irineja, papa u svom pismu, objavljenom na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, ističe da su primedbe i zabrinutosti Srpske pravoslavne crkve razmotrene u Vatikanu sa posebnom pažnjom.

- Zahvaljujem vam što ste mi bratski izrazili vašu zabrinutost takvim predlogom zakona zbog negativnih posledica koje on može da proizvede, ne samo za SPC u Crnoj Gori već i za lokalnu katoličku crkvu - istakao je papa Franja u pismu.

Papa poručuje da se s tim u vezi državni sekretar kardinal Pjetro Parolin lično obratio predsedniku crnogorske vlade Dušku Markoviću, ne sa ciljem da se meša u unutrašnje stvari crnogorske države, već u nadi da zakon koji se predlaže, a koji se tiče verskih sloboda, bude donesen na demokratskim principima.

SAD nameravaju da stvore fond za razvoj medija u Srbiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA