Najnovije

KIJEV LJUT NA SRBIJU ZBOG PUTINOVE ČELIČNE LEDI! POKLONSKA IH ODUVALA: Imate neki problem?!

Natalija Poklonska, zamenik predsednika Odbora za spoljnu politiku Državne dume, kritikovala je ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova zbog protestne note koju je Srbiji izrazilo zbog posete krimske delegacije i dodala da takva reakcija ministarstva neće ništa promeniti.

Poklonska (Foto: RIA)

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova na svojoj zvaničnoj veb stranici saopštilo je da je izrazilo notu protesta Srbiji u vezi sa službenom posetom krimske delegacije Beogradu, koja se je bila početkom decembra. Tokom posete održano je nekoliko zvaničnih sastanaka, uključujući političare i poslanike srpskog parlamenta, kao i konferencija o uspostavljanju konstruktivnih odnosa između evropskih zemalja i Rusije i procesa priznavanja ishoda krimskog referenduma.

U saopštenju se navodi da Ukrajina doživljava posetu krimljana "kao neprijateljski čin" i pokušaj Rusije da "legitimiše ilegalnu okupaciju" poluostrva.

"Naše posete prave posao Ministarstvu spoljnih poslova Ukrajine. Takve reakcije mogu da traju unedogled, ali to ništa neće promeniti. Konstruktivna saradnja moguća je samo na osnovu poštovanja istorijskog i pravednog izbora građana Krima", rekla je Poklonska za RIA Novosti.

Ona je napomenula da je spremna da lično odgovori na sva pitanja koja se tiču zakonitosti krimskog referenduma.

"Ako je u vezi s tom temom potrebno razmotriti bilo kakva pitanja, spremna sam lično na njih da odgovorim", naglasila je Poklonska.

Zahvaljujući ruskim letelicama Vojska Srbije može da stvori aeromobilni bataljon specijalne namene. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA