Najnovije

MEĐUSOBNI SUKOBI DŽIHADISTA U IDLIBU! Pršti rat između Hadžata Tahrira al-Šama i Horasa al-Dina! Kolju se terorističke zveri!

Pripadnici terorističkih grupa Hadžata Tahrira al-Šama i Horasa al-Dina žestoko su se sukobili u sirijskoj provinciji Idlib.

Pripadnici Horasa al-Dina (Foto: Jutjub)

Kako prenose lokalni mediji, tenzije između dve grupe džihadista, koje se zajednički bore protiv Sirijske arapske armije (SAA) traju već godinama, a sve je kulminiralo pre dva dana.

Pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama uhapsili su nekoliko militanata Horasa al-Dina u blizini grada Batabo u severnom delu Idliba.

Usledio je odgovor pripadnika Horasa al-Dina, koji je oteo nekoliko članova Hadžata Tahrira al-Šama u gradu Muhambal na jugozapadu Idliba.

Pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama su tokom dana upali u sedište Horasa al-Dina gde je došlo do žestokog sukoba dve terorističke grupe.

Prema poslednjim izveštajima, na obe strane ima poginulih i ranjenih. Pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama su se povukli posle pucnjave.

U septembru prošle godine došlo je do žestokog sukoba između dve grupe džihadista, ali je početkom 2019. postignut sporazum o nenapadanju.

Pripadnici Hadžata Tahrira al-Šama i Horasa al-Dina se zajednički bore protiv SAA, a dele istu ideologiju i pripadnost al-Kaidi.

Pročitajte OVDE kakva je situacija na frontu u Alepu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA