Najnovije

SRBIJA POKUŠAVA DA IZBEGNE DIPLOMATSKI SKANDAL! Stigao odgovor naše zemlje besnoj Ukrajini

„Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. Niko od zvaničnika izvršne vlasti nije imao sastanke sa delegacijom Krima“, zvanični je odgovor Ukrajini.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine izrazilo duboku zabrinutost zbog posete predstavnika „okupacione administracije Krima“ Beogradu.

Tokom te posete, navodi se dalje, predstavnici Krima su se sastali s narodnim poslanicima, a održana je konferencija „Beogradski dijalog: Konstruktivni odnosi s Rusijom i priznavanje volje naroda Krima“.

„Ukrajina posetu delegacije Krima doživljava kao neprijateljski čin, kojim se krše odredbe Rezolucije 68 ‘Teritorijalni integritet Ukrajine’ i kvalifikuje kao pokušaj Ruske Federacije da legitimiše ilegalnu okupaciju Autonomne Republike Krim“, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Na tu diplomatsku notu Kijeva odgovorio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je za „Piolitiku“ saopštio da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da se niko od zvaničnika iz izvršne vlasti nije sastao s delegacijom Krima.

Na pitanje kako komentariše kritike Kijeva da Beograd navodno krši Rezoluciju 68 UN, „Teritorijalni integritet Ukrajine“, Dačić odgovara da su to „uobičajeni demarši“.

Putinova “čelična dama” oduvala Kijev! Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA