Najnovije

ŠTA ĆE REĆI AMERIKA?! Rusija i Turska praviće zajednički raketne sisteme!

Turska namerava da sa Rusijom potpiše sporazum o zajedničkoj proizvodnji raketnih sistema, saopštila je agencija „Blumberg“ pozivajući se na šefa sekretarijata odbrambene industrije Ismaila Demira.

Ruska raketa (Foto: mil.ru)

„Potpisaćemo sporazum kada usaglasimo sve detalje vezane za tu proizvodnju. Reč je o proizvodnji određenih komponenata u Turskoj, ali i o razmeni tehnologija“, pojasnio je on.

Međutim, „Blumberg“ nije naveo o kakvim sistemima je reč i da li se radi o protivvazduhoplovnim kompleksima S-400 koje je Turska kupila od Rusije.

Nabavka ruskih protivvazdušnih sistema S-400

Isporuka najnovijih ruskih sistema protivvazduhoplovne odbrane S-400, koja je izazvala krizu u odnosima Turske i SAD, počela je sredinom jula.

Prema rečima turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, S-400 će biti potpuno uvedeni u upotrebu u aprilu 2020. godine.

Vašington je tražio od Ankare da odustane od ugovora i da umesto toga kupi američke sisteme „Patriot“, preteći da će odložiti ili potpuno ukinuti prodaju najnovijih lovaca F-35 Turskoj, kao i da će joj uvesti sankcije.

Ankara je odbila da pristane na uslove Vašingtona.

Prava istina o ukrajinskim “braniocima demokratije” izašla na videlo! Koliko je ustvari Rusija “učestvovala” u ubistvima političkih neprijatelja saznajte OVDE!

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA