Najnovije

TOMANE I ŽANDER KOŠTAJU ZVEZDU 2.400.000 EVRA! Takozvana pojačanja izbacila srpskog šampiona iz Evrope

Promašaj Tomanea iz penala i jedanaesterac koji je u završnici utakmice protiv Olimpijakosa skrivio Žander koštali su Crvenu zvezdu ozbiljne svote novca - 2.400.000 evra. Crveno-beli su ispali iz Lige šampiona i neće igrati u Ligi Evrope, iako su imali sve u svojim rukama do kobnog 86. minuta.

Žander (Foto: Jutjub)

Naime, evropsko proleće donelo bi Crvenoj zvezdi 1.500.000 evra, plus bi remijem u Pireju protiv Olimpijakosa zaradili 900.000 evra. A onda se kao u najgorim košmarima pojavio Brazilac Žander i iz samo njemu znanih razloga igrao rukom u šesnaestercu. Za razliku od Portugalca Tomanea, koji je promašio najstrožu kaznu u prvom poluvremenu, Jusuf el Arabi nije. Zanimljivo, ako je verovati statistici, Tomane je promašio prvi penal u karijeri. Nije često šutirao, ali je dosad pet puta bio precizan, šesti put je promašio.

Crna, a ne bela tačka

Žaliće Crvena zvezda dugo za ovom propuštenom prilikom, jer se u obe utakmice protiv Olimpijakosa dobro pokazala. Nimalo nije bila slabija ni u jednom segmentu igre.

Promašaji Tomanea i Žandera potvrdili su da je Crvena zvezda loše odradila letnji prelazni rok. Portugalac je plaćen 750.000, a Brazilac 200.000 evra. Već sada deluje da su to bačene pare jer obojica nisu pokazali kvalitet. Da li je s pojačanjima iz portugalske Tondele i kiparskog Pafosa realno igrati Ligu šampiona? Čini se da nije. Ipak, jedno je sigurno - Vladan Milojević burno je reagovao kada mu je Milan Rodić desetak minuta pre kraja prijavio da ne može da nastavi utakmicu zbog povrede.

Tragična izmena

Očekivalo se da ubaci Radovana Pankova, koji je bio zagrejan, da Marka Gobeljića prebaci na levu stranu, a da Pankov odigra poslednji deo meča kao desni bek. Nažalost, Milojević je izabrao Žandera i opet, kao svaki put dosad, promašio s Brazilcem, koji ga je koštao remija u Pireju i plasmana u Ligu Evrope. Inače, još jedan podatak je zastrašujući - stranci koji su letos dovedeni kao pojačanja u Zvezdu nisu dali nijedan gol, a nisu čak zabeležili ni asistenciju u Ligi šampiona!

Ponovo golman najbolji

Ponovo je najbolji akter utakmice bio Milan Borjan. Golman crveno-belih bio je nesavladiv, a njegove suze posle utakmice najbolje pokazuju koliko mu je teško pala eliminacija. Ispod fotografije sa stadiona „Karaiskakis“, onako uplakan je napisao:

- Neki igrači nemaju pojma za koji klub igraju! A intervencije godinama najboljeg igrača Zvezde komentarisali su i navijači: - Eh, da nam je 11 Borjana na terenu - glasio je jedan komentar na Tviteru.

Bolesne pretnje Žanderu 

Tragičar poraza Crvene zvezde u Pireju našao se na meti ogorčenih navijača, koji nisu birali reči da ga žestoko izvređaju. Neki su otišli predaleko i uputili mu pretnje zbog kojih bi morala da reaguje i policija.

- Kar*m ti kevu mrtvu, Ciganine prljavi, voleo bih da umreš posle ovoga što si uradio, crnačko gov*o. Crna rasa se mora istrebiti - glasio je jedan od najbolesnijih komentara.

Nažalost, bilo ih je još...

- Silovati sve žensko što imaš u familiji, a onda te mučiti dok ne umreš. Isto važi i za Tomanea - napisao je jedan „navijač“.

Marin držao predavanje Žanderu, a onda je Brazilac pokazao koliko je nekulturan. Više o tome čitajte OVDE.
  
Izvor: Kurir 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA