Najnovije

TRAMP SE RAZBESNEO: Ovo je sramota!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da mu neće smetati dugotrajno suđenje u američkom Senatu.

Donald Tramp (Foto: Jutjub)

On je rekao novinarima da želi da vidi uzbunjivača čija je žalba navela demokrate da pokrenu istragu o opozivu.

U razgovoru sa novinarima u Beloj kući, nakon što je Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma odobrio dva člana za opoziv protiv njega, Tramp je taj postupak ocenio kao "sramotu", rekavši da su demokrate trivijalizovale opoziv, preneo je Rojters.

Odbor za pravosuđe Predstavničkog doma SAD usvojio je sa 23 prema 17 glasova optužbe protiv američkog predsednika Donalda Trampa za zloupotrebu položaja i opstrukciju Kongresa.

Predstavnički dom u punom sastavu, u kojem demokrate imaju većinu, verovatno će sledeće nedelje izglasati te optužbe, čime se završava proces opoziva, a zatim, u roku od nekoliko nedelja, počinje "sudenje" predsedniku u Senatu.

Međutim, malo je verovatno da će gornji dom Kongresa, u kojem republikanci imaju većinu, proglasiti predsednika krivim i smeniti sa ga sa položaja.

Trampova sekretarka za štampu, Stefani Grišam, postupak je ocenila "očajnom šaradom'' i rekla da se predsednik raduje što će u Senatu imati fer tretman i pravni postupak koji mu i dalje sramotno uskraćuje Predstavnički dom, preneo je AP.

Republikanac Dag Kolins iz DŽorddzije odmah je rekao da će podneti različita mišljenja.

Demokrate tvrde da se Tramp nedoličnog ponašao prema Rusiji, još od predizborne kampanje 2016. koju je istraživao specijalni savetnik Robert Maler.

Oni navode da je njegovo poslovanje sa Ukrajinom koristilo njenom agresivnom susedu Rusiji, a ne SAD-u i da on mora biti sprečen da ponovo "pokvari" američke izbore i na prevaru dodje do drugog mandata naredne godine.

"Hitno je'', rekla je predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

Lider rebublikanske većine u Senatu Mič Mekonel izjavio je kasno sinoć za Foks njuz da nema šanse da će predsednik biti uklonjen sa funkcije.

Evo šta je Putin rekao nakon DŽonsonove pobede na izborima! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA