Najnovije

TURSKI VOJNICI POČINILI RATNI ZLOČIN U SIRIJI: Erdoganu preti haška optužnica!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nalazi se pred podizanjem optužnice za ratne zločine zbog stravičnih zlodela koje su regularne jedinice turske vojske počinile u Siriji.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan (Foto: Jutjub)

Pojedini mediji tvrde da postoji uznemirujući video-snimak brutalne egzekucije dve kurdske žene, koje su turski vojnici 2016. godine hladnokrvno streljali na nepoznatoj lokaciji u Siriji.

Izvori otkrivaju da se navedeni video-snimak odnedavno nalazi i u posedu Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, koji, kako tvrde, priprema podizanje optužnice za ratne zločine protiv predsednika Turske, kao glavnokomandujućeg oružanih snaga te zemlje.

O lošem imidžu koji je Turska pod Erdoganovim rukovodstvom stekla u zapadnom svetu svedoči i jučerašnja odluka američkog Senata da jednoglasno usvoji rezoluciju kojom se priznaje turski genocid nad Jermenima početkom 20. veka.

Rezoluciju je krajem oktobra prvo izglasao Predstavnički dom Kongresa, što je izazvalo duboko nezadovoljstvo Turske koja genocid negira.

Istoričari procenjuju da je vojska tadašnjeg Otomanskog carstva tokom i posle Prvog svetskog rata ubila 1,5 miliona Jermena, što se smatra prvim genocidom u 20. veku.

Pročitajte OVDE šta je Boris DŽonson rekao posle pobede na izborima.

Izvor: Fonet/Insajder

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA