Najnovije

NOVI ŠAMAR ZELENSKOM: Velika pobuna američkih kongresmena

Deo američkih kongresmena zalaže se protiv novog paketa pomoći Kijevu zbog negativne prognoze američke obaveštajne slube o kontraofanzivi Oružanih snaga Ukrajine, piše „Vašington post“, pozivajući se na dobro informisane izvore. „Neki republikanci su sada protiv zahteva predsednika Bajdena za izdvajanje više od 20 milijardi dolara za pomoć Kijevu, uzimajući u obzir skromne rezultate kontraofanzive“, ističe list.

„Vašington post“ navodi i da se u poverljivoj proceni obaveštajne službe SAD o ukrajinskoj kontraofanzivi posebno ističe da oružane formacije Ukrajine „ne mogu da dođu do „ključnog“ grada Melitopolja u Zaporoškoj oblasti.

„Istovremeno, zaključak američkih agenata doveo je do skandala na zatvorenim sastancima“, naglašava izdanje.
Ističe se i da drugi republikanci, kao i manji deo demokrata iz redova „jastrebova“ prekorevaju administraciju jer nije poslala Ukrajini moćnije oružje.

STEŽE SE OBRUČ OKO SRBIJE: Zbog Rusije slede strašni pritisci, tvrdi...

Ranije je predsednik Sjedinjenih Američkih Država DŽozef Bajden uputio je zahtev zakonodavnom organu za dodelu nove pomoći Ukrajini. Za vojnu, finansijsku i humanitarnu pomoć Kijevu on traži oko 24 milijarde dolara.

Kontraofanziva, o kojoj se dugo pričalo u Kijevu, počela je 4. juna na južnodonjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu, pri čemu je ukrajinska vojska koncentrisala glavni udar na zaporoški sektor fronta. Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov saopštio je da je od početka kontraofanzive, u periodu jun-jul, Kijev izgubio preko 43.000 vojnika.

SAD TEK UKRAJINA POSTAJE ŽARIŠTE! Krah Ukrajine i Zelenski na pravdanje

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA