Najnovije

GIŠKINA SMRT I DALJE MISTERIJA! Sumnjao da Državna bezbednost hoće da ga ubije na ulici, a onda ga stigao izdajnički metak (FOTO)

Od ubistva Đorđa Božovića Giške, jednog od osnivača Srpske garde prošlo je 28 godina. I danas stoji dilema da li je na ratištu u Hrvatskoj stradao od ruke domaćih političkih protivnika ili neprijateljskog metka sa hrvatske strane.

Đorđe Božović Giška (Foto: Jutjub)

Giška je snajperskim hicem pogođen u srce 15. septembra 1991, nedaleko od Gospića.

Najodaniji Božovićevi prijatelji svaku godišnjicu koriste da se podsete da nikada nije prestala sumnja o izdajničkom metku. Kako kažu, Giška je znao da Državna bezbednost hoće da ga ubije na ulici, a po rečima njegove sestre Slavice, svesno je otišao da pogine na ratištu za Srpstvo.

–Ubila ga je bratska ruka – rekao je kraj Giškinog groba i biste njegov kum Rista Mrdak na jednoj od godišnjica njegove smrti.

Izdajnički metak ga je stigao dok je za slobodu svoga naroda poturio svoju glavu.

Jedan od najbližih prijatelja i komandanata Srpske garde Miško Janković, koji je u kolicima otkada je ranjen na ratištu, sa mladim gardistima jednom prilikom odao je počast prijatelju. Komandovao im je da stanu u stroj, a potom tri puta uzviknuo: „Bog čuva Srbiju!“ Oni su otpozdravili: „Živela Srbija!“

– Mislim da je Belom, Giški i svima nama sa Voždovca smrtna presuda donesena 9. marta 1991, kada je Giška sa probuđenom srpskom mladeži u Beogradu srušio komunizam – posle 25 godina – rekao je za „Novosti“ Jovica Otašević, jedan od osnivača Srpske garde.

– Tada je Milošević rekao onu čuvenu rečenicu: „Tu srpsku Spartu treba uništiti!“ On je stvorio naše dželate i njihove talambaše koji su u Skupštini Srbije 2. avgusta sve nas nazvali kriminalcima i da nas kao takve treba sve pobiti.

U kući strave vade srpskoj deci krv. Više o otme pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA