Najnovije

Rusija želi da pošalje još jedan konvoj u Ukrajinu

MOSKVA - Rusija želi da uskoro pošalje još jedan konvoj sa humanitarnom pomoći u istočnu Ukrajini, izjavio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, nakon što su Kijev i Zapad kritikovali Moskvu zbog slanja prvog humanitarnog konvoja bez zvanične dozvole.
Konvoj u Lugansku (Foto: Novorossia.su)

Konvoj u Lugansku (Foto: Novorossia.su)

"Humanitarna situacija se ne poboljšava, već se pogoršava. Mi želimo da postignemo sporazum o svim uslovima za isporuku drugog konvoja istim putem narednih dana", rekao je Lavrov na konferenciji za novinare, preneo je Rojters. Ruski ministar spoljnjih poslova je, takođe, kazao da se ne može sva šteta naneta civilnoj infrastrukturi u istočnoj Ukrajini, gde je u toku sukob između ukrajinskih i proruskih snaga, pripisati greškama ili slučajnosti.
Pročitajte još:(UZNEMIRUJUĆE) Granatirani DonjeckZaharčenko: Od jutros smo zarobili preko 1000 ukrajinskih vojnika
On je uoči sutrašnjeg sastanka ruskog i ukrajinskog predsednika u Minsku istakao da je Rusija spremna da upotrebi svaki oblik diplomatije u cilju okončanja sukoba u Ukrajini. "Mi smo spremni za svaki oblik diplomatije koji daje rezultat", rekao je Lavrov, dodajući da je cilj da se pomogne Ukrajincima da se dogovore među sobom, naveo je Rojters. On je izrazio nadu da je će se na sutrašnjem sastanku u Minsku razgovarati o humanitarnoj situaciji u Ukrajini i da će se sve strane složiti da postoji potreba da se pruži pomoć civilima koji žive tamo. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA