Najnovije

ŠIPTARI SE IGRAJU VATROM! HOĆE DA OTKAČE AMERE I ZA GOSPODARE UZMU NEMCE! Plaše se Trampa, a razlog je KiM!

Faton Abdulah, bivši savetnik šefa DSK, Ise Mustafe, dok je bio premijer privremenih prištinskih institucija, kaže da ta stranka i Pokret Samoopredeljenje približavanjem stavova o koalicionom sporazumu zaobilaze SAD i priklanjaju se Nemačkoj.

Donald Tramp (Foto: Flickr)

Abdulah ukazuje da je to prvi put od proteklih sukoba na kosovskoj teritoriji da stranke, od kojih se očekuje da formiraju vladu, zaobilaze SAD i kao razlog navodi to što se Vašington nije dovljno snažno suprotstavio ideji o podeli teritorija.

Objašnjava da na Kosovu nikada do sada nije postojala koalicija koja više preferirala neku drugu zemlju u odnosu na SAD.

- Svi pokazatelji ukazuju na to da vlada Pokreta Samoopredeljenja i DSK ima više političkih sklonosti da zaobiđe SAD i favorizuje Nemačku u njenim politikama - kaže Abdulah.

Prema njegovim rečima, na ovo utiče činjenica da dve zemlje, Amerika i Nemačka, nisu uvek imale potpuno isti pristup u poslednje vreme prema Balkanu generalno, posebno prema Kosovu.

Čini se, kaže, da se to još nije popravilo, a ima i onih koji za to krive administraciju Donalda Trampa.

- U poslednje vreme u DSK-u je primećena i nevoljnost prema SAD. Taj skepticizamproizlazi iz toga što se (SAD) nisu jasno suprotstavile pokušajima zamene kosovskih teritorija sa Srbijom, a naročito Trampove administracije, i zato oni sada traže pomoć Nemačke, koja o tom pitanju ima jasan stav - kaže Abdulah, preneo je prištinski portal LJajmi.

Evo kako i zašto je nastala Republika Srpska Krajina! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA