Najnovije

KURTI BI DA SUDI SRBIMA U ODSUSTVU!? Opasne ideje budućeg premijera lažne države!

Lider "Samoopredeljenja" Aljbin Kurti, kandidat za premijera lažne države Kosovo, žestoko pritiska prištinsko pravosuđe da Srbima za navodne ratne zločine sudi u odsustvu.

Aljbin Kurti (Foto: Jutjub)

Kurti je proteklog vikenda kritikovao takozvano specijalno tužilaštvo u Prištini zbog "pasivnosti u procesuiranju ratnih zločina počinjenih na Kosovu".

- Pre šest meseci "skupština Kosova" usvojila je izmenu zakonika o krivičnom postupku, kojim je pravosuđu omogućeno da pokrene postupak, podnese optužnice, istraži slučajeve i osudi ratne zločince, čak i u odsustvu. Bili smo zadovoljni jer smo stvaranjem uslova da ratnim zločincima sudimo u odsustvu, bez obzira da li se nalaze unutar naših granica ili negde drugo, sledili primer Hrvatske. Međutim, i pored toga što su imena nekih od počinioca javno poznata, tužilaštvo ćuti. Zašto nema istraga i optužnica? Zašto masakri naših ljudi nisu pred sudom? - pita se Kurti.

Advokat Nebojša Vlajić, komentarišući ove navode, na drugoj strani kaže da postoji velika bojazan zbog ovog zakona.

- Institut suđenja u odsustvu nekada je postojao i u našem pravu, ali je odavno ukinut kao nedemokratski. Nažalost, na Kosovu su ga ponovo uveli. Ukoliko ovo prođe do kraja kao zakonski nacrt, to će značiti da će pravosuđe u lažnoj državi moći da sudi bilo kome bez njegovog prisustva - upozorava Vlajić.

Šešelj otkrio o srpskom priznanju lažne države! Više o tome OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA