Najnovije

NOVA PRAŠINA OKO MEGATRENDA: Novi vlasnik negira da je davao izjave novinarima!?

Povodom teksta objavljenog u listu "Danas" pod naslovom "Iza mene stoji država", vršilac dužnosti rektora Megatrenda Dejan Đorđević saopštio je da do sada nije davao bilo kakvu izjavu medijima na tu temu i da u celini demantuje navode koji mu se u tom tekstu pripisuju.

Stari vlasnik Megatrenda Mića Jovanović (Foto: Jutjub)

Kako se navodi, Đorđević se nalazi na službenom putu van zemlje i nije ni bio u mogućnosti da kontaktira s medijima.

Prema obećanju datom na konferenciji za štampu 29. novembra, novi vlasnik Megatrenda, i vršilac dužnosti rektora, uskoro će se obratiti medijima izjavom o svim relevantnim pojedinostima u vezi sa vlasničkom promenom u toj visokoškolskoj ustanovi i novom razvojnom fazom.

Danas: Đorđević izjavio "Iza mene stoji država"

Biznismen Dejan Đorđević, koga je bivši vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio tu visokoškolsku ustanovu, rekao je da "taj konzorcijum postoji", da će profesori ubuduće "raditi bez novca", a da iza njega lično "stoji država", prenosi Danas.

"Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca, jer će im glavni motiv biti da uče studente, a ne da primaju platu", naveo je on u izjavi za Danas.

Đorđević tvrdi da je "ozbiljan poslovni čovek" koji "uvek govori istinu i samo istinu".

On nije odgovorio da li je novac za kupovinu Megatrenda već prebačen bivšem vlasniku.

Jovanović je prethodno rekao da je obaveza nemačkog konzorcijuma fondova da u Megatrend investira 150 miliona evra, a N1 ja nakon toga objavio da je konzorcijum, na čijem je čelu u Srbiji Đorđević, registrovan kao “d.o.o.” sa minimalnim osnivačkim kapitalom.

Listu Danas Đorđević je rekao i da u Konzervativnoj reformističkoj stranci, sa čijeg je čela smenjen u junu, nije plaćao sekretarice, rekavši da je trebalo da rade za ideale a ne za platu.

On je dodao da je i dalje na čelu te partije, jer je posle sednice na kojoj je smenjen dekretom izbacio članove koji su glasali protiv njega, i da je i dalje predsednik jer je, kako kaže, država iza njega.

Pročitajte OVDE  za kim je to raspisana međunarodna poternica, i zašto.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA