Najnovije

PUTINOV I ERDOGANOV POKLON SRBIMA ZA BOŽIĆ! Važan projekat počinje da radi na najveći pravoslavni praznik!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da će gasovod "Turski tok" biti svečano pušten u rad 8. januara 2020. godine u Istanbulu.

Erdogan i Putin (Foto: Sajt predsednika Turske)

Erdogan je to rekao na ceremoniji pokretanja drugog gasovoda TANAP, preko kojeg će gas iz Azerbejdžana dolaziti do Turske i Evrope, a za Srbiju je svakako simbolično što je strateški važan projekat početi da radi baš na drugi dan najvećeg pravoslavnog praznika Božić.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin posetiti Tursku u prvoj nedelji januara naredne godine, prenosi TASS.

- Predsednici Rusije i Turske sastaće se povodom završetka radova na "Turskom toku". Oni će, takođe, razgovarati o bilateralnim odnosima - naveo je Peskov.

"Gasprom" je 19. novembra saopštio da su oba kraka gasovoda "Turski tok" napunjena gasom.

Trasa "Turskog toka" kroz Srbiju, gotovo je završena, od Bugarske do naše granice s Mađarskom. Kada gasovod profunkcioniše, Srbija će ubirati velike prihode od tranzita ruskog gasa ka Evropi, a biće nam dugoročno rešen i problem snabdevanja za domaće tržište.

Funkcionisanje "Turskog toka" biće i jedna od glavnih tema razgovora predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju 4. decembra. Razgovaraće se, naravno, i o Kosovu, a očekuje se da će dvojica lidera pričati i o špijunskoj aferi koja je nedavno potresla Srbiju i drugim gorućim temama.

Donbas odlazi iz Ukrajine – to shvataju i u Kijevu i u Evropi. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA