Najnovije

SLUGA SVIH GOSPODARA PROVOCIRA SRBE! KOMŠIĆ: Kosovo je nezavisna država i to je završen posao!

Član predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je za RTK da uprkos tome da li postoji obostrano priznavanje između BiH i Kosova, to je faktički završen posao te da nema dilemu da je Kosovo nezavisna država.

Željko Komšić (Foto: Jutjub)

"Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država", rekao je Komšić. Komšić je dodao da iako nema dogovora o priznanju Kosova u predseništvu BiH on ima pravo na lični stav.

"Nemam dogovora, ali imam pravo na svoj lični stav. Neću uvek govoriti ono što je dogovoreno, jer nas je troje u Predsedništvu BiH, ne znači da mi treba ovlašćenje Predsedništva da bilo šta kažem. U svojim diplomatskim postupcima moram se pridržavati nekih pravila koja vrede u BiH. Ponavljam, za mene je Kosovo nezavisna država. To je već završen posao, samo je pitanje kada će ga drugi u regionu prihvatiti", kaže Komšić.

Što se tiče mogućeg sporazuma između Kosova i Srbije, Komšić je rekao da je sve što se dešava s Kosovom, posebno razgovori Beograda i Prištine, stvar njihovih sporazuma.

“Ali bez obzira za šta se oni dogovore, ne može postojati presedan za rešavanje problema...“, rekao je Komšić. Istakao je da bi učlanjenje BiH i zemalja Zapadnog Balkana u NATO bio spas za region.

Više o tome OVDE.

Izvor: RTK2

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA